Cum am scăpat de Klebsiella

Am scăpat de Klebsiella. Sper. Povestea asta a mea cu klebsiella pneumoniae nu-i uşor de zis, dar îmi dau seama că poate ajuta alţi oameni. Pentru că am trecut prin asta, pentru că ştiu ce înseamnă speranţa că antibioticul ăsta te va scăpa, urmată de deznădejdea când simptomele reapar. Aşadar, iată cum am scăpat de klebsiella, cel puţin momentan.

Infecţie urinară cu Klebsiella, fără simptome

În luna martie a anului curent (2023), m-am dus la fix doi ani după ce am nascut, pentru nişte analize de rutină.

Nu mă deranja nimic altceva decât faptul că fiecare răceala pe care copiii mei o aduceau de la grădiniţă se transforma într-un veritabil Hulk în corpul meu. Lor le curgeau mucii, mie mi se făceau ganglionii cât nucile şi boleam o săptămână.

Deci nu suspectam nicio klebsiella, dar ceva era totuşi în neregulă. Mi s-a luat sânge (cele uzuale, hemoleucograma, glicemia, etc) şi probă de urină.

Marea nimereală a făcut să dau de o asistentă care să insiste să mă convingă să mă duc la baie şi să îi dau o probă de urină, că eu uitasem recipientul acasă şi aveam de gând să sar peste. Îi mulţumesc, oriunde o fi.

Klebsiella în urină, analizele de sânge vraişte

Când a venit rezultatul analizelor, surpriza surprizelor: urocultură pozitivă, klebsiella in urina. Bineînţeles, analizele de sânge erau care mai de care mai sărite din parametri, probabil din acelaşi motiv pentru care şi ganglionii se inflamau la fiecare strănut de-al copiilor: corpul se lupta deja cu o infecţie.

Când am primit vestea, m-am dus la medicul de familie, care nu a fost foarte optimistă. “Astea-s cam păcătoase, nu se las duse cu una, cu două”, îmi amintesc clar că a spus. Am întrebat-o de unde aş fi putut lua Klebsiella şi răspunsul a fost: cel mai probabil din spital.

De unde am luat Klebsiella Pneumonie

Singura internare anterioară celor doi ani, dar după ce l-am născut pe Felix a fost când el avea o lună, când s-a rostogolit şi a căzut, şi am stat internaţi o săptămână la Bagdasar. Ei, da. Doar că aici e un detaliu: Klebsiella nu se ia atât de uşor. Nu o iei de pe capacul de toaletă, nu o iei de pe clanţa uşii.

Pentru a ajunge în situaţia de a avea infecţie urinară cu Klebsiella, e probabil că ai avut o internare pe perioada căreia un dispozitiv medical ţi-a fost introdus în corp.

Fie că vorbim de cateter urinar, în cazul celor cu infecţie urinară cu klebsiella, fie că vorbim de tubul de la ventilator, pentru cei cu pneumonie, bacteria nu se ia cu una, cu două.

Deşi puteam merge la baie, am stat cu cateter peste 12 ore

Şi privind înapoi, totul are sens. L-am născut pe Felix la Filantropia. La 5 ore după cezariană eram dată pe salon, putând să merg prin încăpere. Şi fără să ştiu ceva despre nosocomiale şi despre cum se iau acestea, le-am cerut să îmi scoată sonda, că mă pot duce singură la baie.

Cu toate acestea, sonda mi-a fost lăsată până a doua zi dimineaţa, deci peste 12 ore mai târziu. Şi fix de aici mi se trage toată povestea.

Trag concluzia asta în baza a ce a spus medicul de familie şi dat fiind că organismele medicale internaţionale recomandă, ca metodă de prevenţie împotriva nosocomialelor, îndepărtarea cateterelor şi a dispozitivelor din corp cât mai rapid posibil.

7 antibiotice în 8 luni de zile

De aici, a urmat un roller-coaster emoţional. Primul tratament l-am primit de la medicul de familie: ciprofloxacin. L-am luat, am repetat analiza la o săptămână după terminarea tratamentului. Surpriză: klebsiella tot acolo.

M-am dus înapoi la medicul de familie. Îmi prescrie Monural, un medicament antibiotic ce se administrează în doză unică de 3 grame. Îl mai luasem în trecut cu mare succes, dar pentru o infecţie cu eColi.

La fel, luat medicamentul conform prescripţiei, revenit la analiză după 14 zile, klebsiella tot în urină.
Aici ţin să menţionez că a fost pentru prima dată când am observat un simptom. Căci nu, în afară de inflamarea exagerată a ganglionilor, nu credeam să fi avut alt simptom.

Când colo, am observat că dis de dimineaţa, la primul mers la baie, urina avea un miros deranjant, mai deranjant decât miroase urina în mod obişnuit. Dar doar atât, dimineaţa. Şi nicio usturime, niciun alt simptom.

Eu ştiam doar de infecţiile cu eColi, care nu sunt deloc silenţioase şi le simţi până în măduva oaselor, însă bacteria asta a mers pe burtă.

Fiecare antibiotic, cuprins în antibiograma uroculturii

Am revenit la medicul de familie şi mai îngrijorată decât până atunci şi am întrebat-o dacă să apuc calea urologiei. Mi-a recomandat un medic, pe care însă nu l-am putut găsi într-un timp scurt.

Aşa am ajuns la Medicover, la un medic urolog mai renumit. Acesta mi-a prescris o schemă de tratament compusă din 7 zile de Tavanic şi 10 zile de Xifia, iar la final 6 săptămâni de UTI-free, un supliment alimentar cu gust oribil de biscuiţi. Am urmat cu sfinţenie tratamentul cu antibioticele, dar pur şi simplu n-am putut lua suplimentul alimentar, mi se părea oribil la gust şi îmi provoca greaţă. Aici a fost marea mea greşeală, cred. Mea culpa.

Iar a urmat analiză, iar speranţă, iar mirosul acela dimineaţa şi aşa am ştiut că infecţia e tot acolo încă de dinainte de rezultatele analizelor.

Şi mi s-a confirmat teoria, de data asta la două laboratoare. Cumva, am sperat să aibă laboratorul o problemă de contaminare, că mai auzisem cazuri. Dar nu, nu laboratorul era contaminat, ci eu.

Un nou urolog, o nouă schemă de antibiotice

Şi iar m-am dus la urolog, de data asta altul, cel recomandat de medicul de familie. Acesta din urmă mi-a făcut şi o ecografie, despre care mi-a zis că e perfect în regulă.

Acest medic mi-a recomandat cea de-a 4-a schemă de tratament, format din norfloxacin, luat 7 zile, urmat de nitrofurantoin, luat 14 zile, urmate de ITUman, luat 6 săptămâni. De data asta, eram hotărâtă să iau si acel ITUman, indiferent cum ar fi fost la gust. Din fericire, e mult mai tolerabil.

Încercând să scap de Klebsiella în urină, m-am ales cu diagnostic de astm

Zis şi făcut, le-am luat cu bucurie. Până când am început nitrofurantoinul, şi nu înţelegeam de ce mă trezeam noaptea tuşind şi expectorând mai tare ca oricând, eu nefiind răcită.

Zilele treceau, eu luam nitrofurantoin sperând să scap de infecţia cu klebsiella, dar începea să mă apese tot mai mult în capul pieptului, până când devenise de-a dreptul greu să respir.

Aşa am ajuns la pneumolog, unde mi s-a făcut o radiografie şi m-am trezit cu diagnosticul de astm. Şi pentru această afecţiune am primit o pungă de medicamente, dintre care un antibiotic, cu indicaţia să îl iau după ce termin cu nitrofurantoin. Mai aveam 7 pastile de luat.

Nitrofurantoin poate provoca complicaţii pulmonare

Însă nu ştiu ce m-a mânat, că m-am apucat să caut în prospectul nitrofurantoin şi într-un studiu medical desfăşurat în Australia, pe care l-am găsit pe vastul internet.

De acolo am aflat că, în unele cazuri, rare zice-se, pacienţii cărora li se administrează acest medicament au parte de reacţii pulmonare, majoritatea reversibile. Dintre ei însă, existând şi o mică parte ce ar dezvolta complicaţii pulmonare de lungă durată. Am luat antibioticul prescris de pneumolog şi am oprit nitrofurantoin.

Am oprit tratamentul cu nitrofurantoin, după ce ajunsesem să nu mai pot respira

Din fericire pentru mine, simptomele pulmonare au dispărut cam la o săptămână după ce am încetat nitrofurantoinul, căci da, n-am mai luat nicio pastilă după ce am citit în prospect.

Acum, încă urmez schema de tratament dată de ultimul medic şi iau acel ituman cu sfinţenie în fiecare noapte, înainte de culcare. Momentan, mirosul acela neplăcut n-a reapărut şi am avut o urocultură curată. Acest lucru nu mă încântă foarte tare însă, adică încerc să nu mă culc pe o ureche.

Rolul medicamentelor antiseptice, după antibiotice pentru infecţiile urinare recurente

Am înţeles în sfârşit rolul acelor suplimente alimentare, care sunt de fapt antiseptice urinare, şi cum era primordial să le iau când primul medic urolog mi le-a prescris (poate n-as mai fi luat încă două antibiotice, dacă îmi învingeam sila de a le lua).

Suplimentele alimentare pe bază de L-metionina, cum este şi UTI-free, acidifiază urina şi crează un mediu ostil pentru dezvoltarea bacteriilor în vezică, acestea având nevoie de un mediu alcalin pentru a se dezvolta şi a prospera.

Mă tem că infecţia cu Klebsiella s-ar putea întoarce

Cu toate acestea, ele pot rămâne în număr mic, prezente în vezică. Număr atât de mic, încât să nu fie detectate de urocultură, care raportează doar ceea ce depăseşte 1000 de unităţi, ca fiind o urocultură pozitivă. Ei bine, vă spun sincer că mă tem de momentul în care tratamentul meu cu Ituman se va încheia şi poate bacteria se va dezvolta din nou. Pe scurt, mă tem de o nouă analiză pozitivă klebsiella, în ciuda celei negative deja obţinute.

Planul B (sau mai degrabă E), în caz că infecţia cu Klebsiella revine

Momentan tratamentul acesta de susţinere pare să funcţioneze şi să menţină bacteriile cel puţin în stare latentă, dar am un plan B şi pentru situaţia în care tratamentul nu va fi un succes.

Autovaccin, la Institutul Cantacuzino

Al doilea medic urolog mi-a vorbit despre două posibilităţi de vaccin împotriva Klebsiella. Prima, şi cea mai ieftină, dar cu multă bătaie de cap din câte îmi pot da seama, este un autovaccin, ce ţi se poate prepara la Institutul Cantacuzino.

Cum se procedează: persoanele ca mine, care au încercat numeroase tratamente fără succes împotriva unei infecţii recurente, se pot duce aici să le fie prelevate bacteriile (din urină în cazul meu, pentru că acolo e infecţia).

Din urină, se extrage tulpina de Klebsiella responsabilă pentru infecţie, se inactivează şi se dezvoltă un vaccin de 20 de fiole, care se administrează la intervale regulate.

Acest vaccin ar determina corpul să formeze anticorpii necesari pentru a lupta el însuşi cu bacteria şi a o eradica din corp.

Cât costă autovaccinul la Cantacuzino

În privinţa costului, autovaccinul preparat la Cantacuzino are un cost de 50 lei, pentru prelevarea din urocultură, căruia i se adaugă costul de 260 lei, pentru o tulpină injectabilă, 280 lei pentru două tulpini.

Dacă se preferă varianta buvabil (administrare orală), costul creşte la 360 lei, pentru o tulpină, respectiv 400 lei, pentru două tulpini.

Ulterior, după cele 30 de zile necesare preparării vacinului, dozele se administrează la distanţe de 2-3 zile, subcutanat, şi numără în total 20 de fiole.

Pentru fiecare inoculare se percepe o taxă de 10 lei. Aşadar, totalul pentru o tulpină, injectabilă, merge până la 510 lei. Şi acum veţi înţelege de ce voi prefera varianta a doua, dacă va fi să fie.

Strovac, vaccin împotriva infecţiilor urinare în 3 doze + rapel

O a doua variantă, ce costă 110 euro fără transport, este vaccinul Strovac. Acesta este special conceput pentru persoane infestate cu Klebsiella şi alte câteva bacterii rezistente la antibiotice (Enterococcus faecalis, Escherichia coli, adica Ecoli, Morganella morganii, Proteus mirabilis) la nivelul tractului urinar.

Strovac nu se administrează în la fel de multe doze, ci doar 3, cu un rapel la 1 an, deci in total 4 doze.

Dezavantajul, în cazul Strovac, constă în faptul că nu se poate achiziţiona din România, ci doar din Germania. Din câte înţeleg însă, este suficientă şi o reţetă românească pentru a-l putea achiziţiona de pe eumed.ro.

Aşadar, chit că voi obţine la vreun moment dat o nouă urocultură pozitivă, mai am şi speranţa în Strovac sau, în cel mai rău caz, în autovaccin. În orice caz, voi face update acestui articol, în funcţie de deznodământ.

Până atunci, trăiesc cu speranţa că am scăpat de Klebsiella.

Credit imagine: Image by photoroyalty on Freepik

16 thoughts on “Cum am scăpat de Klebsiella”

  1. Anghel Georgiana says:

    Buna seara, tatal meu dupa ce a fost diagnosticat cu cancer colon ascendent si operat in spitalul Fundeni a contactat acesata bacterie . A luat deja primul antibiotic care nu a scazut deloc bacteriile din urin caci in urina are bacteria .

    1. Cristina says:

      Buna Georgiana!

      Da, practic prin fix acelasi lucru am trecut si eu, timp de multe luni. Mai ales dupa primele antibiotice, care au fost de spectru larg, am avut de fiecare data analize pozitive imediat după terminarea curei.
      Îţi recomand cu tărie să urmeze calea unui urolog care să îi recomande antibiotic pe antibiogramă şi mai ales să urmeze cu sfinţenie paşii de după administrarea antibioticului.
      Adică din prima zi în care termină antibioticul, să ia foarte conştiincios acele suplimente care inhibă reapariţia şi dezvoltarea bacteriilor în urină şi în vezică. Pe mine doar alea m-au scăpat de infecţie, după cele 8 antibiotice luate fără rezultat. Deşi par o glumă proastă, că sunt nişte suplimente alimentare ce au la bază derivaţi din zahăr, conţin ingrediente care fac ca bacteriilor să le fie neprielnică viaţa în sistemul urinar.
      Multă sănătate şi să nu se lase descurajat, în cele din urmă se găseşte o soluţie (fie ea şi la Cantacuzino, prin auto-vaccin)!

      1. Cristina says:

        Buna! Pt vaccinul de la Cantacuzino,trebuie vreun bilet de trimitere de la medicul urolog? Sau ma pot duce pur si simplu si mi se recolteaza urina si mi se face autovaccinul in functie de tipul regasit in urina?Multumesc!

        1. Cristina says:

          Buna Cristina,

          Din ce mi-a spus mie medicul, se face o programare pentru prelevare. Nu e nevoie de trimitere, pentru ca toata procedura (si de prelevare, si de administrare) se face contra-cost, nu e decontat. Dar, pe site-ul Institutului Cantacuzino se mentioneaza ca prepararea vaccinului se face numai la indicatia specifica a medicului, deci cred ca e nevoie de o scrisoare medicala.
          Dupa prelevare, sunt necesare 30 de zile pentru prepararea vaccinului, ca abia apoi sa se poata incepe administrarea lui.

          Tocmai din cauza procedurii complicate, daca eu n-as fi rezolvat cu Ituman, as fi urmat calea Strovac-ului. Costurile sunt apropiate si procedura e mai simpla.

          Multa sanatate si analize curate iti doresc!

        2. Daniela says:

          Da va trebui o trimitere de la dr de familie sau alt dr

  2. Mihaela says:

    Buna!Ai putea sa ne recomanzi vreun urolog?

    1. Cristina says:

      Buna! Da, cu mare drag il recomand pe medicul la care am fost eu. Nu are vreun renume deosebit, dar a fost incredibil de profesionist si mi-a prezentat diferite variante de tratament, cam ce am listat si eu aici pe blog, cea cu autovaccinul, cea cu strovac, si conventional, si antibioticul. Am ales pentru a 8-a oara antibioticul.

      Dar nu cred ca acesta a facut diferenta, cat acele suplimente alimentare, pe care le-am luat cu sfintenie dupa terminarea curei de antibiotic (pe care de fapt am intrerupt-o din cauza problemelor generate).
      Ideea e ca, daca ti se prescriu, te sfatuiesc sa le iei. Acelea impiedica proliferarea bacteriilor in mucoasa vezicii urinare. E ce previne reaparitia.

      Multa sanatate!

      1. Mihaela says:

        Multumesc pentru raspuns!Sper sa ajungem si noi sa ne bucuram de o urocultura curata.Momentan ma apuca disperarea, cand vad ca antibioticele nu au functionat.Am luat 3 pana acum.Desi la antibiograma apare sensibila la foarte multe antibiotice, se pare ca este rezistenta.M-am pricopsit cu ea anul trecut, cand am avut o interventie pentru o piatra la rinichi.Sa vedem ce imi mai recomanda si urologul.Dupa ce am citit postarea aceasta, am inceput sa iau si ITUMAN.Multumesc ca ai impartasit experienta ta!

        1. Cristina says:

          Cu mare drag! Sa-ti fie de folos si sa obtii analize curate!

  3. Eugenia says:

    Buna!
    Se pare ca ma numar si eu printre “fericitii” posesori de Klebsiella. Problema e ca sunt complet asimptomatica, intr-un spital n-am fost din 2017, de cand am nascut prin cezariana. De-atunci, am facut uroculturi nenumarate si singura infectie recurenta pe care o aveam din cand in can era E.coli. In decembrie anul trecut mi-a iesit aceasta Klebsiella, pe care habar nu am de unde as fi putut s-o capat. Nu ma asez pe vase de toaleta publice, evit orice contact cu astfel de locuri. Prefer sa ma tin pana ajung acasa. Daca merg undeva, dezinfectez cu bactericid. Sa fie luata din piscina? din apa marii? sau din apa de la wc, daca s-o fi stropit vreodata pielea si n-am simtit??? Nu am gasit niciunde ca s-ar lua asa. Momentan, nu am luat niciun antibiotic, dar sunt maxim de speriata si, sincer, m-as duce direct la Cantacuzino. Treaba asta cu vaccinul e valabila? Am vazut ca articolul e din 11.2023. Multumesc mult pentru un raspuns.

    1. Cristina says:

      Buna Eugenia,

      Da, treaba cu vaccinul ramane valabila, mai ales atunci cand s-au epuizat alte optiuni. Medicii merg de regula pe tratament conventional, incearca intai antibiotice de spectru mai larg, apoi le dau mai specifice.
      Eu am cerut din prima injectabil, anticipand ce avea sa urmeze, dar niciun medic n-a fost de acord. Unul chiar mi-a spus “pai si la pielonefrita ce-ti mai dau?”.
      Au trecut 3 luni de atunci, eu in continuare sunt cu analizele curate. Asadar, ce te sfatuiesc: Musai un urolog. Nu trebuie sa fie cine stie de ce renume, eu m-am dus la recomandarea medicului de familie la Nechita Ovidiu Catalin, din cadrul Medicover. Super om, mi-a prezentat multiple variante de tratament, cam ce am scris si eu aici. Am ales nitrofurantoin, iar ulterior am regretat, dar acesta e doar cazul meu, nu pot extrapola la altii.
      Ideea e ca sigur vei primi un tratament antibiotic si, foarte probabil, acel supliment alimentar antiseptic. Sunt niste pliculete cu gust oribil, dar pe care te sfatuiesc sa le iei pana la ultimul. Acelea m-au salvat de nenorocirea asta.

      Ah, si inca o mentiune: avand in vedere ca nu stii sa fi avut vreo internare de unde sa fi putut lua aceasta bacterie, te sfatuiesc intai de toate sa repeti analizele la alte 2 laboratoare diferite, in paralel. Duci la ambele cate o mostra de urina si vezi ce iese. Am auzit ca unele laboratoare pot chiar ele sa contamineze involuntar probele, iar rezultatele sa fie fals-pozitive. Sper ca acesta este cazul la tine, ca sa nu fii nevoita sa treci prin chin.

      Multa sanatate si sper sa aud de bine de la tine!

  4. Rodica says:

    Bună seara! Eu ma confrunt cu E.coli, Enterococus și Klebsiella (de 2 ani și în momentul de fata ) , din 2018. Am înghițit antibiotice de tot felul sub îndrumarea medicului nefrolog care în funcție de protocolul impus de oms nu mai permite antibiotic injectabil decât când aceste bacterii devin rezistente la tot ce este pastila și când din păcate este prea târziu..Am un disc medical gris de 4 cm. cu zeci de urocultura și antibiograma plus rețete antibiotice .. Rinichii ? Sunt niște biete pete pe ecografii..Acum 2 ani , am participat la un studiu, în cadrul spitalului Fundeni secția nefrologie, pentru un nou antibiotic – gepotidacin și atunci am văzut și eu o antibiograma făcută în interesul pacientului de către firma belgiana care face acest antibiotic și care are grade de rezistenta și sensibilitate în dreptul fiecărui antibiotic astfel încât atunci când ți se prescrie tratamentul ți se da țintit antibioticul la care bacterua este cu gradul cel mai mare de sensibilitate . Nu ma mir ca aceste bacterii învață să își modifice țesutul capsular și sa devina rezistente atâta timp cât nu I se aplica arma cea mai puternica încă de la prima apariție.. Am citit studii întregi despre ele și vreau sa va spun ca sunt un inamic redutabil și ca au laboratoare și strategii de lupta în intestinele noastre..
    Ca și noi căci ele fac parte din noi dovada numelui lor – “eu” bacteria sau microbi “om”, ce nu le omoară le întărește! Așadar sunt multe de spus și de descoperit și cine dorește sa ajute și sa pună umărul căci noi ne salvam rinichii dacă mai putem sa ma sune la 0722536261. Rodica . Aștept sa vorbim ca nu putem scrie totul aici ..

  5. Dobrin Livia says:

    Buna seara! Tatăl meu, pacient oncologic cu cancer pulmonar, a luat klebsiella pulmonae, doar ca la el s-a manifestat prin pneumonie. Este internat la Matei Bals pentru 21 de zile, pentru a i se administra antibiotic. Întrebarea mea este dacă aceste suplimente alimentare ar fi bune și pt pneumonii? Mulțumesc frumos!

    1. Cristina says:

      Buna ziua,

      Nu. Acele suplimente sunt strict pentru mucoasa vezicii urinare, nu au cum sa actioneze in alta parte. Din nefericire pneumoniile cu Klebsiella sunt mult mai periculoase decat infectiile urinare de acest tip si necesita internare si supraveghere. Multa sanatate!

  6. Iulia says:

    Am si eu aceasta “minunata” bacterie din 2022….apare cam o data pe luna dupa ciclu, ma ia dintr-o data atat de tare ca imi vine sa ma tavalesc pe jos de arsuri si durere. La mine este cu frisoane, arsura, fac pe mine efectiv si ma doare atat de tare incat imi vine sa-mi scot tot acolo jos. Ma apuca rasul cand lumea imi zice mergi sa-ti faci urocultura in conditiile in care pe mine ma ia la 2 ziua sau noaptea si laboratorul este deschis pana la 11 iar eu am acele dureri. Observ ca la tine nu prea exista simptome insa apareai mereu pozitiva. Ei bine, la mine nu apar mereu dar sunt sigura ca raman farame dupa tratamente cu suplimente sau antibiotice care doar asteapta sa se inmulteasca putin mai mult. Le simt…. . Am luat Augmentin si Zinnat alterat mai mereu cand m a luat extrem de tare. Unele episoade sunt mai usoare si pot fi domolite doar cu suplimente dar altele, ma omoara efectiv, as face crima pentru un antibiotic in acele momente. :)) Mi se pare efectiv un chin. Cand merg la medic, toti dau din umeri si imi zic sa iau un alt antibiotic. Le-am explicat ca nu pot sa o tin toata viata asa. Eu am si probleme cu stomacul, am gastrita si colon iritabil, nu am cum sa iau atat de multe antibiotice. Dar nu intelege nimeni. Ultima oara mi-a fost prescris nitrobomba 3 luni si dupa ce am citit pe internet despre el am zis Doamne fereste! Asadar acum urmeaza sa merg din nou la doctor si sa insist asupra unui alt tratament care nu este cu antibiotice. Mie nu mi-au vorbit despre vaccin. Am fost la 5 urologi. Acum ca am citit treaba asta, pai nu ies de-acolo pana nu ii conving. Refuz sa mai iau antibiotice, le iau oricum degeaba. Dispare si apare constant. Ba un urolog mi-a si zis ca sa nu te astepti sa scapi :))) . Nici nu stiu la cine sa mai merg, pe cine sa mai intreb. Momentan fac cura cu biomicin urinar, urinal akut, cystone forte, parasites, struviren de un an, cu pauza de vreo 2 sapt intre. Isi fac efectul de fiecare daca cand am un episod usor dar atunci cand ma ia rau, abia daca fac fata.

    1. Cristina says:

      Buna Iulia,

      Imi pare tare rau sa aud asta. Da, presupun ca exista variante si mai acute ale bolii. Poate depinde si de tulpina? Ca nu-s toate egale.
      Clar as incerca vaccinul in locul tau, iar ca mod de viata, pe langa adjuvante precum biomicin, as incerca si ceai/suc de merisoare baut mai ales atunci cand te astepti sa reapara. Sucul de merisoare, in acelasi mod ca suplimentele despre care vorbeam in articol, ingreuneaza atasarea bacteriilor de mucoasa vezicii si previne proliferarea.

      Multa sanatate si sper sa gasesti ceva care sa functioneze definitiv! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post