Motivul pentru care suntem campioni la copii obezi

maini de copii

Am fost zilele trecute pe la maica-mea. Ma mai plimb cu Iris prin oras, mergem la doctor sau pur si simplu o duc in parc, apoi poposim la mama, pana cand iese el de la serviciu si plecam acasa. Si intr-o plimbare de-asta eram cand mi s-a ridicat parul in cap de nervi si am realizat cat de tare pute pamantul sub unii oameni, motiv pentru care si ajung sa aiba copiii obezi.

Cat e de greu sa mergi 10 minute pe jos?

In spatele blocului maica-mii e o scoala de cartier. Straduta intre blocuri, n-au loc sa treaca 2 masini una pe langa alta prea usor.
Totusi, in fiecare dimineata si in fiecare seara, negresit, se aud claxoane de ai impresia ca e ditamai bulevardul in spatele blocului.
Motivul? Pai mai toti parintii isi aduc odraslele cu masina la scoala. Pe bune, nu e Tudor Vianu, e o amarata de scoala de cartier, modesta e mult spus. Nu cred ca vin oameni din celalalt capat al Bucurestiului.
Deci, cat de greu sa iti fie sa mergi 10 minute pe jos de la bloc pana la scoala?

“Domne, ii lasa inainte sa plece la munca”. Mda, dar…

Si nici despre asta n-ar fi, ca zici “domne, ii lasa inainte sa plece la munca”. Dar fiecare parinte vrea sa opreasca fix in buza portii scolii.
Realmente o straduta mai incolo, langa scoala, sunt goale locurile de parcare si si-ar putea astepta/lasa copiii la 10 metri distanta de poarta scolii.
Dar n-ai sa vezi, toti ar urca masina pana in clasa, daca ar putea. Si uite asa auzi statistici precum “1 din 4 copii, obez in Romania“. E drept, mancarea e principalul factor, dar daca ma uit la ce cozi se formeaza in fata scolilor/gradinitelor din tot Bucurestiul, nici asta nu ajuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post