Review carucior Greentom, sau cum sa iei o mini-teapa

carucior greentom

Am tot amanat sa scriu despre noul nostru carucior Greentom si bine am facut, ca initial eram mega-impresionata. Intre timp mi-am schimbat parerea cum nu se putea mai mult si cred ca e musai ca review-ul asta sa fie acolo, la pastrare, pentru situatia in care mai cauta cineva inainte sa faca o achizitie (zic eu) proasta.

Dupa experienta asta cu Cocolle Ambra, am zis ca a trecut Iris de 6 luni si merita sa schimbam caruciorul cu unul cat mai compact si care sa nu ocupe o groaza de spatiu atat in portbagaj, dar mai ales in bucatarie.

Zis si facut, am inceput sa ma uit de carucioare. Si l-am gasit pe Greentom Classic, bata-l vina. Si avea 4 sau 5 review-uri pe Emag, toate de cinci stele lustruite si sclipitoare.

Desi de regula nu ma arunc, am zis ca de data asta merita, ca e un carucior ecologic, ca e high-end, ca e pe dracu’ si pe ta-su!

Si am luat maretul carucior, ba chiar am primit si un footmuff de Craciun – footmuff = sacotei de carucior, noroc ca se potriveste si la sanie.

Carucior Greentom Classic – Aspecte pozitive

O sa incerc sa fiu cat de obiectiva pot, ca realizez ca acum scriu si pe fondul nervilor facuti de carucior.
Asadar, caruciorul prezinta urmatoarele avantaje:

  • E intr-adevar compact. Incape foarte bine in portbagaj, ramane loc si de cumparaturi fara probleme.
  • Constructia lui e una robusta. Desi e compact, caruciorul e plin, inclusiv rotile lui sunt pline, ceea ce previne o eventuala pana.
  • Este, zice-se, fabricat 100% din plastic reciclat, ceea ce n-are cum sa fie altfel decat bine, ai crede. Vedeti mai jos de ce e rau, de fapt.
  • Este foarte usor – cantareste undeva la 6 sau 7 kg si iti este destul de usor sa il cari.
  • Merge extrem de lin – Mai ales la inceput, calatoria in el pare foarte placuta pentru copil, presupun ca se datoreaza rotilor pline, dar care nu-s rigide, care par sa amortizeze din socul pietricelelor de pe asfalt.

Carucior Greentom Classic – Aspecte negative

Aici gasiti in esenta motivele pentru care m-am enervat azi si motivele pentru care n-as recomanda cuiva sa-l cumpere.

Frana nu mai tine dupa 2 luni de utilizare

  1. Dupa suficiente utilizari (il avem din noiembrie, scriu textul asta in ianuarie, am cam iesit zilnic cu el), frana nu mai tine ca lumea.

Frana, care nici nu e cel mai usor lucru de actionat, ramane uneori apasata, astfel ca auzi cum rotile merg infranate, oricat ai apasa s-o deblochezi.

In ciuda faptului ca rotile merg putin infranate, cand apesi serios frana si ai pretentia ca respectivul carucior sa nu mai miste, poti descoperi ca frana s-a slabit, cum am avut eu azi surpriza.

Mai exact, frana tine de fel, mai putin cand e bebelusul in carucior. Si cumva, parca atunci te intereseaza sa tina mai bine frana, ma gandesc. Toate astea se intampla pentru ca… Plastic, care se toceste in timp.

Caruciorul Greentom nu sta pe verticala

2. Cand il strangi, caruciorul ar trebui sa stea vertical. Ar trebui, in realitate pica si numai daca te uiti putin urat la el. Si-a luat saracul la bubuieli din incercarea mea de a-l face sa stea pe verticala, de nici nu mai stiu.

Daca il tragi dupa tine ca pe un troller, te lovesti in picioare

3. Din spotul de prezentare, ti se da de inteles ca il poti transporta ca pe un troler, cand e strans. Ei bine, nu cred ca mi-am dat vreodata cu un troler atat de mult peste picioare, iar eu nu-s deloc inalta.

Orice accesoriu costa suplimentar

4. Are cosulet de cumparaturi, doar daca-l cumperi separat, alti 250 lei sau pe-acolo. Vrei geanta de carucior? Alti 250 lei. Vrei pelerina de ploaie? Mai scoate vreo 150 lei, cam asa ajungi de fapt la un carucior de vreo 2000, daca iei toate cele accesorii. Altfel, caruciorul vine cu o mini-mini-husa in care iti incape un biberon, hai si un covrig. De Buzau.

La Greentom sport, sezutul este foarte ingust si copilul aluneca

5. Sezutul pare foarte ingust. Poate mi se pare mie, poate-s eu prea pretentioasa, dar daca copilul nu-i prins fedeles cu centuri din secunda 1 in care-l pui in carut, se duce gramada pe dedesubt.

Sa nu se inteleaga gresit, sunt complet pro-centuri, dar copilul chiar nu poate sa stea in el fara sa fie ancorat. Mai exact, centura care trece printre picioare e cam singurul lucru care impiedica bebelusul sa cada.

In concluzie, regret achizitia. Daca as putea repeta experienta, as lua ceva considerabil mai ieftin si poate chiar mai bun. Mirusul, de pilda, a fost o achizitie mult mai buna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post