Iridescent Review-uri la chestii De ce regret achizitia unui carucior 3 in 1

De ce regret achizitia unui carucior 3 in 1

carucior de bebelus

Pentru venirea pe lume a lui Iris ne-am pregatit din timp. Foarte din timp. Asa se face ca prin luna a 5-a de sarcina, deja imi venea caruciorul pe care il comandasem si eram tare incantata sa-l folosesc.

Ca de obicei insa, socoteala de acasa n-are nicio treaba cu cea din targ si am inceput sa regret rapid faptul ca am cumparat un carucior 3 in 1, asa cum are mai toata lumea. De ce? Pai sa va explic…

Nu e deloc practic

Desi suna a ceva tare practic, nu mi se pare deloc. Ma indoiesc ca am nimerit eu unul mai robust (eu am Cocolle Ambra), cred ca asa sunt toate.

La prima plimbare singura cu caruciorul, la mai putin de 6 saptamani dupa ce nascusem prin cezariana, am descoperit dezavantajele unui carucior 3 in 1.

Rotile mari, imense chiar ale caruciorului, or face calatoria mai comoda pentru bebe, insa fac urcarea in autobuz de exemplu un cosmar, daca nu se gaseste cineva sa te ajute. Daca totusi te ambitionezi sa urci in autobuzele cu o singura treapta (macar asta e mai usor), tine cont sa nu inclini caruciorul prea mult incat sa cada copilul, sau sa il prinzi in centuri inainte, chiar daca e nou-nascut.

Urcatul cu liftul, un cosmar cu carucioarele tip 3 in 1

Nu mai spun ce cosmar devine urcatul cu liftul, daca stai la bloc si nu cumva locuiesti la parter. Trebuie sa te schimonosesti in 15 moduri, sa iei forma ramasa pe langa carut, precum apa in pahar, ca sa poti urca si tu alaturi de bebe. Altfel, poate ar merge sa-i invatam sa urce singuri cu liftul si venim si noi pe scari.

Norocul nostru este ca noi stam la curte, insa ai mei tot la bloc sunt si ori de cate ori luam acest carucior sa merg in vizita la ei, deja ma treceau toate transpiratiile. Altfel, in curte e tare util, pentru ca se vede de departe ca landoul este foarte comod pentru Iris.

Sa mai zic ca ocupa o groaza de spatiu in portbagaj? Noi avem o masina break si, daca alegem sa luam landoul cu noi, in plus fata de scoica in care sta Iris pe perioada calatoriei, cam ala e locul. Mai e spatiu de o sacosa, maxim doua, daca treci pe la un magazin.

Este foarte greu

Or exista poate si usoare, cu cadru din pene de porumbel, insa asta al meu, un carucior cinstit de 1000 de lei cu totul, era al dracului de greu. Si nu-ti dai seama din timp exact cat de greu iti va fi sa il ridici, pentru ca nu iei in calcul si cat de slabita vei fi dupa nastere.

Al meu, de pilda, are 9 kg cu landou. Nu l-am cantarit cu scoica, insa suspectez ca tot in aceeasi directie se duce. Daca adaugam si cele vreo 4-5 kg ale lui Iris din prima luna de viata, nu mai zic mai apoi, greutatea se duce lejer spre 15 kg, pe care le ridici cu mare dificultate daca esti operata sau ai nascut de curand, basca mai ai si o veritabila hernie.

Pentru ce as opta, in loc de carucior 3 in 1

Pai pentru ceea ce am ajuns in final sa folosesc oricum. La foarte scurt timp dupa ce am inceput sa folosesc caruciorul 3 in 1 si sa vad ca e mai mare durerea de cap.

As merge pe o scoica testata, luata separat de carucior + un carucior sport cu spatar ce coboara pana la 180 grade, pozitia de somn.

M-am documentat putin, am tras cu ochiul la carucioare de prin parcurile prin care ne-am plimbat si am gasit un Joie al carui spatar se lasa aproape la 180 grade in jos.

Caruciorul asta ne-a costat vreo 600 lei si cantareste vreo 9 kg. Se pliaza tip carte si merge de minune. Ah, iar in portbagaj nu ocupa mai mult de jumatate din spatiul disponibil.

Photo by Micael Widell on Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post