Iridescent Despre cei mari Dar ce, tu stii pe cineva care sa fi avut?

Dar ce, tu stii pe cineva care sa fi avut?

Asta e intrebarea care m-a adus in ultimele luni la disperare. Cand mi-e lumea mai draga, dau de cate unul care stie el mai bine decat toata comunitatea medicala la un loc. Si pentru ca e destul de evident de ce parte a problemei asteia ma pozitionez, de fiecare data abordarea e una “subtila”: “Dar ce, tu cunosti pe cineva care sa fi avut?”.

Curând, toți vom avea “onoarea” să știm pe cineva care ‘a avut’

Si bineinteles ca de fiecare data se așteaptă ca răspunsul să fie “nu”. Pentru că ei nu cunosc, deci înseamnă că nu există.
Mereu îi dezamăgesc când le spun că da, cunosc. Am cunoscut și oameni care au avut și nu mai au, pentru că nu mai sunt printre noi.

Nu le înțeleg nerăbdarea de a cunoaște pe cineva Covid-pozitiv. Toți cei care au impresia ca “sunt interese mari la mijloc” sau “o fi ceva, dar nu cum zic ăștia” vor avea cât de curând ocazia să audă ei personal de cazuri în jurul lor, din păcate. Iar asta nu e o previziune magică, e suficient să te uiți la cifre.

Și spun din păcate nu doar pentru oamenii care încă sunt sănătoși și într-un viitor apropiat nu vor mai fi, ci și pentru că, din păcate cei care nu cred acum nu vor crede nici mai târziu. Sigur va fi fost vârsta, comorbiditatea (“avea el și altele”) sau pur și simplu voia lui Dumnezeu, în niciun caz un virus real, care chiar omoară oameni și care a pus o întreagă planetă pe jar. Aia e de-a dreptul imposibil.

Imagine de Eak K. de la Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post