Iridescent Despre cei mari Durerile de solduri in timpul sarcinii

Durerile de solduri in timpul sarcinii

femeie insarcinata dureri solduri

Gluma, gluma cu durerile din timpul sarcinii, dar cand incep sa apara alea de solduri stii clar ca te apropii de ziua Z. Nu ti le poti inchipui exact cum se simt pana cand le ai cu adevarat. Uite cateva moduri in care sa ameliorezi durerile de solduri din timpul sarcinii, ca de scapat complet de ele nu scapi decat dupa ce nasti.

De ce apar durerile de solduri in timpul sarcinii

Pe scurt, pentru ca ligamentele devin mult mai flexibile. Mai concret, soldurile incep sa te doara cel mai probabil undeva de prin luna a 7-a, atat pentru ca bebe pune presiune pe pelvis, dar si pentru ca toate cele de ne tin asamblate in zona soldurilor devin putin mai maleabile, pentru a permite copilului sa se nasca natural. Si da, treaba asta se intampla indiferent cate cezariene ai programa tu, pentru ca din pacate corpul nu detine informatiile despre viitoarea operatie.

Cum se simt durerile de solduri in sarcina

Cum ziceam inca de la inceput: nu ti le poti imagina pana cand nu le ai. Dar ca idee, durerile de solduri din sarcina se simt de parca ai avea niste suruburi lipsa undeva la imbinarea dintre picior si bazin, iar corpul tau parca ar tinde sa-si departeze membrele inferioare de corp.

Imi inchipui ca asa se simte cand incepi sa imbatranesti, iar la prima sarcina e posibil sa simti ca treaba asta nu va mai disparea vreodata. Dispare, dar suspectez ca reapare la varste mai inaintate.

Cu alte cuvinte, simti ca te dezmembrezi. Cel mai tare am avut pana acum parte de durerile astea la urcatul in masina (pasii in laterala dor in ultimul hal) si deseori la rostogolit noaptea in si din pat.

Cum poti ameliora durerile de solduri in sarcina

Cum spuneam, de scapat de ele nu scapi efectiv decat dupa ce ai nascut, deci daca te-au apucat undeva prin luna a 7-a, cum a fost cazul meu atat cu Iris, cat si acum in a doua sarcina, ai ceva de rabdat.

Poti insa sa aplici cateva remedii (eu am incercat o parte dintre ele si au dat roade). In primul rand, stii ca poti lua doar paracetamol pentru dureri, deci la fel de bine ai putea sa nu iei nimic. Nu face mare diferenta.

Dusurile calde fac minuni pentru durerile de solduri in sarcina

Ce face insa o diferenta notabila e sa faci un dus cald (ideal dus, mai ales daca ai cabina si nu baie, caci te va durea sa te ridici). Nu e recomandat sa folosesti apa prea fierbinte, intrucat poate provoca travaliul, dar jur ca eu nu ma pot abtine si fierb in suc propriu ca o broasca la dus. Oricum, mi-au disparut deseori durerile dupa un dus, asta e de retinut.

Dormi cu o perna intre picioare

Stiu ca mai toate gravidele investesc intr-o perna din aia speciala, care ocupa 4/5 din pat si sotul ajunge sa doarma pe o dunga. Nu stiu daca o fi buna sau nu, nu-i contest utilitatea, insa eu nu m-am aventurat cu asa ceva, gandind ca nu-mi plac oricum pernele mari.

Folosesc insa de prin luna a 6-a o perna pe care o asez intre genunchi, cand stau pe o parte. Asta ajuta cumva la alinierea soldului cu piciorul si parca ia durerea cu mana.

Exercitii cu aceeasi perna

Pentru cele care se simt in stare si au dureri de solduri semnificative in sarcina, pe site-ul Universitatii din Michigan am gasit ca ar da rezultate foarte bune sa folosesti aceeasi tehnica (perna intre genunchi) pentru o serie mica de exericitii:

Te asezi in pat pe spate, pozitionezi perna intre genunchi si te ridici in coate, saltand bazinul in aer de cateva ori. Treaba asta cica ar fi utila la realinierea oaselor si asta ar reduce durerea. N-am incercat inca, promit sa o fac daca ma simt in stare de treaba cu ridicatul in coate.

Centura prenatala

La fel, n-am incercat, in principiu pentru ca inca nu mi-a sosit cea comandata (abia astept sa vina de la chinezi).
Dar daca se intampla sa ai o centura pre&post natala, genul pe care sa o poti prinde in dreptul bazinului, nu in dreptul burtii, la fel cica ar fi de folos, sustinand soldurile foarte bine.

Image by wendy CORNIQUET from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post