Iridescent Despre cei mari Imi vaccinez copilul, desi mi-e frica

Imi vaccinez copilul, desi mi-e frica

vaccin

Tocmai ce am trecut prin experienta ultimului vaccin din seria de 4, cel de preventie impotriva Pertussis, Tetanos, Difterie si ce-o mai fi. Si am realizat ca, desi sunt unul dintre cei mai vehementi oameni in privinta vaccinarii, imi duc copilul cu frica la vaccin. De unde conflictul asta interior pe un subiect si asa sensibil? Pai sa vedeti…

Doar pentru ca suntem categoric pro-vaccinare, nu inseamna ca am impresia ca ma duc sa imi fie injectat copilul cu nectar de zei. Realizez ca acolo e un medicament si, ca orice alt medicament (fie el si paracetamol!), pot exista reactii adverse.

Nu, doar pentru ca noi credem ca pot exista reactii adverse in urma administrarii de vaccinuri, nu inseamna ca mi-e frica sa nu faca copilul autism in urma vaccinarii. Cine crede asta nu se informeaza de unde trebuie.

Credem insa cu tarie in citirea prospectului si, ca orice parinti de pe lumea asta, ne-a cam luat ameteala cand am citit pomelnicul de reactii adverse posibile la fiecare dintre vaccinurile pe care urmeaza sa i le administreze medicul lui Iris.

De ce imi vaccinez copilul, desi mi-e frica de vaccinuri?

Si cu toate astea, voi cauta sa ii cumpar si Varilrix-ul, un vaccin ce nu e in schema obligatorie de vaccinare, dar pe care il vreau facut copilului meu. De ce? Pentru ca eu am trait experienta varicelei fara vaccin facut si mi-o amintesc atat de crunta. Pentru ca la 5 ani aveam febra de fierbeai oua pe mine, bube si in fund si imi amintesc mancarimile.

Aveam rani pe tot corpul si mainile infasurate in tifon, ca sa nu mai rup pustulele de pe mine.
Da, am facut o forma al dracului de urata de varicela, la 5 ani.
Tatal lui Iris, pe de alta parte, a facut varicela in urma cu cativa ani, la 20 si ceva maruntis. A avut 3 bube pe tot corpul, ce s-au vindecat extrem de rapid, fara sa lase urme. Ce a facut diferenta? Un vaccin antivaricelic.

Simplu: Mi-e mult mai frica de boala

Asadar, in timp ce imi e frica de toate diareile explozive, febrele si varsaturile ce pot aparea in urma unui vaccin, care ma vor face sa ma simt neputincioasa daca vor aparea, imi e mult mai frica de bolile impotriva carora administram vaccinurile astea.

Cu alte cuvinte, nimeni nu cred ca se duce la medic crezand ca nu exista reactii adverse, iar cu asta sper sa nu dau apa la moara anti-vaccinistilor. Cu totii ne ducem insa sperand ca nu va fi copilul nostru cel care sa dezvolte reactii adverse, nici macar din cele frecvente, d-apoi din cele foarte rare.

Altfel spus, jucam o mica ruleta ruseasca, asa cum o facem ori de cate ori le administram un medicament pe care nu l-au mai luat pana atunci. Practic, cantarim si observam clar ca beneficiile depasesc cu mult riscul, deci mergem inainte cu vaccinurile.

Si asta pentru ca, daca posibilitatea aparitiei unei reactii adverse ma sperie, probabilitatea dezvoltarii bolii ma ingrozeste de-a binelea. De reactiile adverse din prospect, care s-ar putea sau nu sa apara, mai scapi. De boli precum rujeola insa, ai toate sansele sa nu scapi cu bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post