Iridescent Despre cei mari Oare ni s-a urat cu binele?

Oare ni s-a urat cu binele?

trecere de pietoni aglomerata

Pe subiectul pandemiei s-a batut toaca in asa masura ca deja a devenit banalitate. Nu vorbim azi de pandemie in sine, cat despre relaxarea de dupa pandemie, cea care va sa vina dupa 15 mai incolo, zic autoritatile. Eu insa, nu din surse oficiale, ci din studiu observational, adicatelea din belit ochii, vad ca relaxarea deja s-a produs si e ca si cum nimic n-a fost.

In toata perioada asta noi am incercat sa fim precauti. N-am plecat de acasa decat cand era musai cazul, mergeam la cumparaturi de cel mult 2 ori pe saptamana, pentru ca fructe proaspete n-am cum sa iau doar o data la saptamana.

Cand mergeam la cumparaturi, daca eram toti 3, unul dintre noi ramanea cu fata in/la masina. Celalalt, echipat cu masca, manusi si gel dezinfectant intra in magazin si incerca sa fie cat mai eficient in a aduna de-ale gurii.

Duminica a venit randul meu. Am fost in acelasi Kaufland in care mergem de fel, el a ramas conform rutinei la masina cu Iris.

Masca? La ce-i trebuie masca?

Parcarea magazinului? Plina. In magazin? Plin. Nu mica mi-a fost mirarea sa iau seama la cati parinti cu carucioare, cu copii asezati pe carucioarele de cumparaturi sau direct purtati in brate erau prin Kaufland. Si da, erau si cate 3-4 persoane la un singur carucior, de cele mai multe ori fara masca sau doar una dintre persoane purta masca, restul nu (care o mai fi rostul?).

Ba chiar printre rafturi am intalnit si o femeie care tusea de zor, care a tras si vreo doua stranuturi din toata puterea si care isi tragea mucii prin magazin. Masca? La ce-i trebuia masca?

Era venita cu iubitul/sotul/colegul de carucior de cumparaturi si mergea agale, bolind printre raioane. Ma gandesc ca daca eu pot purta nenorocirea aia de masca, si ea ar fi putut. Daca eu pot ramane cu copilul la masina, ca sa nu aglomerez si mai tare, si altii ar putea trimite o singura persoana din familie la cumparaturi. Dar apoi, ce facem, ratam ocazia de plimbarica?

Asadar nu stiu ce relaxare se va produce de pe 15 mai incolo. Mie mi se pare ca cei pe care i-am observat erau al dracului de relaxati. Mai relaxati de atat nu poti fi decat cu interventie de la popa. Vorba aia, “Doamne fereste!”, nu?

Imagine de Brian Merrill de la Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post