Arsuri in sarcina – Ce remedii functioneaza

femeie insarcinata - arsuri in sarcina

Arsurile in sarcina cred ca au fost pentru mine de departe cel mai deranjant simptom. Literalmente credeam ca viata nu avea sa se mai intoarca la normal si ca mereu ma va arde pe gat. Viata s-a intors la normal, nu ma mai arde pe gat, insa recunosc ca mi-a fost tare greu mai ales in ultimele luni. Mai jos explic ce ma ajuta si cum am reusit totusi sa fac fata.

Arsuri in sarcina din luna a treia

Eu chiar nu m-am putut plange de greata in sarcina. Cum sa explic? Din cand in cand mi se facea putin sila de cate ceva, cand eram la masa. Cam astea au fost greturile mele de sarcina.

Pentru acest motiv am gandit ca sigur am dat lovitura si aveam sa am o sarcina prin care sa trec fluierand. Ei as! Am ajuns in luna a treia de sarcina si m-au lovit arsurile, cum nu credeam posibil.

La inceput ma deranjeau cu precadere seara, inainte de culcare. Si cum oricum ma simteam constant obosita, imi bagam picioarele si ma retrageam, fiind semnalul meu clar ca aveam nevoie de odihna.

Treptat insa, de prin luna a 5-a de sarcina, arsurile au inceput sa apara tot mai devreme in zi si sa nu dispara cam orice as fi facut eu.
In trimestrul al treilea a fost, evident, cel mai greu. Ajunsesem sa ma trezesc in timpul noptii din cauza arsurilor.

Sa beau si o amarata de cafea cu lapte era imposibil, imediat ma apucau arsurile, iar de mancat nu mai spun: salata de rosii (care, culmea, sunt acide) si capsuni au reprezentat o buna parte din mancarea mea. Nu degeaba Iris mananca acum capsuni si rosii cu multa pofta.

Toata lumea imi spunea ca daca am arsurile astea, trebuie ca fii-mea sigur o sa iasa cu cosite lungi, numai bune de impletit. Am zis ca-s babisme si-n continuare zic.
Numai o nimereala a facut, cred eu, ca fii-mea sa fie cel mai paros copil de pe sectie la momentul cand am nascut-o.

Remedii pentru arsuri in sarcina

M-am tinut cat am putut de tare sa nu iau calmante impotriva aciditatii, in principal pentru ca ce folosisem in trecut, respectiv Dicarbocalm, imi lasa un gust de creta in gura si stiam ca nici nu e prea indicat in sarcina.

Arsurile pe gat ma nenoroceau insa in asa hal ca nu puteam sta mai mult de un minut fara sa iau o gura de apa, cat de mica.

Practic, nu puteam sta o clipa fara apa langa mine, lucru care se traducea in foarte, foarte, foarte multe excursii la baie. Ce au femeile gravide in ultimul hal de fel nevoie foarte des la baie, dar ce aveam eu, care cred ca beam spre 3 litri de apa pe zi.

Nevoia mea de apa era atat de mare, incat am intrat cu sticla de apa dupa mine in operatie, ca sa mai pot lua o gura inainte de a ma aseza pe masa de operatie, desi era interzis. Pur si simplu simteam ca avea sa-mi ia foc esofagul altfel.

In noptile cand lucrurile deveneau foarte nasoale si arsurile ma trezeau frecvent (aveam si 3-4 treziri pe noapte), ma duceam si mai luam cate o gura de lapte. Cumva, un pahar cu lapte avea un efect mai de durata decat unul de apa pentru a potoli arsurile.

Alteori, in ultimele doua saptamani de sarcina mi se intampla ca arsurile sa imi dea si o greata teribila, motiv pentru care de vreo 3 ori am si varsat din cauza lor.

Avand in vedere cat da fii-mea din picioare in prezent si judecand dupa activitatea din burta, care a si inceput devreme, socotesc ca picioarele luate in stomac erau principalul motiv pentru arsurile mele ingrozitoare in sarcina.

Sfatul meu, daca suferi de arsuri in sarcina? Da-i cu apa si lapte, ridica perna ceva mai sus decat nivelul patului si dormi asa, evita alimentele iritante, precum cafeaua, prajelile si dulciurile (desi poate fi tare greu).

In final, iti promit ca desi e greu cumplit acum, arsurile vor trece odata cu nasterea si ca iti vor parea o amintire incetosata.

Imagine de Manuel Alejandro Leon de la Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post