Iridescent Despre cei mari Dulapul, robinetul si weekendul pierdut

Dulapul, robinetul si weekendul pierdut

chiuveta si dulap de baie

Pentru ca in casa asta in care ne-am mutat din 2016 nu exista perioada sa nu fi fost macar mici probleme ce necesitau rezolvare, intr-una din zile unul dintre noi a luat seama la baltoaca de sub chiuveta de la baia principala.

Ne-am zgait amandoi pe dedesubt, incercand sa ne dam seama de unde vine picureala constanta, dar nimic. Intr-un tarziu identificam sursa – bateria defecta- si realizam resemnati ca trebuie sa schimbam si dulapul. Ei, si aici incepe aventura weekendului pierdut.

Cum sa schimbi un dulap de baie in 3 zile – Ghid practic

Vineri

Se duce omul meu intr-un magazin de bricolaj sa ia un dulap pe potriveala cu chiuveta noastra, cel vechi fiind umflat precum un crenvurst extra-fiert. In rastimp, eu pe-afara cu Iris, aveam legatura si incercam sa identific dulapul ideal impreuna cu el.

Pentru ca pana atunci avusesem un jaf de dulapior cu picioare si 2 usi ce se tranteau deseori, am vrut musai unul cu sertare cu amortizoare.

Asadar, ne trebuia si o alta chiuveta, care sa mearga cu respectivul dulap, basca si o baterie, ca in definitiv dupa asta mersese la magazin.

Inainte sa cumpere orice dulap, i-am atras clar atentia “asigura-te ca iti dau tot ce ai nevoie sa o conectezi la scurgere, la apa si la ce mama dracului mai trebuie”.

Credeti ca s-a asigurat? Ei as, si bineinteles ca in cutia cu chiuveta era fix atat: chiuveta!

Sambata

Nu stam cel mai aproape de magazine de bricolaj asa ca, a doua zi dis de dimineata, cu o falca-n cer si una-n cafea, haida cu totii la magazin. Luam racorduri, luam si garnituri, haida luam si un robinet, sa avem pentru orice eventualitate.

Ajungem acasa, el se apuca de desfacut increzator, eu il priveam cu speranta in privire si-l credeam tare darz. Nu trec 30 de minute ca aud un “tsaaaa…”. Aoleu, ce-o mai fi? Ce-o mai lipsi?

Nu se potriveau furtunasele de la baterie cu mufele de la robinetii nostri, cele de la baterie fiind prea mici.

Haida iar la magazin, luam o reductie, mai luam si niste silicon, d-ale casei. Ajungem iar acasa, iar se pune pe montat chiuveta cu poveste.

Imi spune ca nu crede ca mai tin mult robinetii. E randul meu sa scot un “tsaaaa”, pentru ca daca mi-e frica de un lucru la casa asta, acel lucru e sa umblu la ceva care functioneaza cat de cat bine. Sigur gasim noi un mod de a-l beli si a-l face sa nu mai functioneze deloc.

Si parca am stiut eu ceva. Se apuca omul meu sa demonteze robinetii, goleste instalatia, potriveste alti robineti pe care ii avea el pe undeva, din alta parte, nu il pune inca pe cel nou. Ii testeaza. Surpriza? Nu chiar.. Curgeau.

Operatiunea se repeta de vreo cateva ori, de fiecare data dand cu simt de raspundere cu banda de teflon, strangand imbinarile cu clestele corespunzator, tot ceea ce facea era ca la carte. Rezultatul? Robinetul curgea.

Este totodata adevarat si trebuie mentionat si faptul ca cei care au facut casa parca s-au distrat pe seama cumparatorilor initiali si au facut o instalatie sanitara in mare bataie de joc, teava de apa rece de pilda terminandu-se aprope in perete, nu dupa ce iese din perete, dar aia e alta poveste.

Se face 2 noaptea, eu reusisem intre timp sa culc copilul, iar el nu mai contenea cu injuraturile aruncate in eter. La una dintre alimentarile cu apa pusese robinetul nou cumparat si totul era perfect. La cealalta insa, orice robinet ar fi pus, tot curgea.

Duminica

In cele din urma renunta, opreste apa si mergem sa ne culcam. A doua zi dimineata se repede la magazin, aduce robinetul si in sfarsit reuseste sa opreasca scurgerea de apa.

Ei da, dar vine momentul montarii dulapului, reglarii sertarelor si datul gaurilor. Toate, o bucurie.

Se facuse deja duminica seara cand am terminat noi cu dulapul vietii si, daca as fi putut da timpul inapoi, jur ca n-as mai fi schimbat niciun dulap, cel umflat era tot mai aratos. Puneam o carpa pe jos si-o mai storceam din cand in cand, ce mama dracului.

Ah, sa nu uit. Trec 2-3 zile, soc si groaza! Gasesc apa pe jos si in sertare. Ma iau cu mainile de cap si ii zic vestile grozave.

Se uita el cu un ochi de instalator amator si descopera buba: rahatul de baterie pe care tocmai dadusem peste 200 de lei (ca prostii, daca pot adauga), este d-aia ce comanda dopul printr-o tija, ce porneste din spate. O porcarie, spunea el, si ulterior m-am convins ca avea dreptate.

Ei bine, pe unde iese tija aia in spatele bateriei, fix pe acolo se scurge si apa cand speli chiuveta si bateria. Frumos, nu?

Imagine de Cristina Mantovani de la Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post