Prajitura cu cirese – Reteta rapida

prajitura cu cirese

Inca de anul trecut pe vremea asta, cand bagam cirese ca o nebuna, am hotarat sa fac provizii pentru iarna, pentru diversificare. Lucrurile n-au stat deloc cum ma asteptam, asa ca iata-ma pe mine in luna mai cu congelatorul blocat cu stive de fructe pe care nu le-am folosit. Ce era sa fac? Am trantit cea mai rapida prajitura cu cirese de care eram in stare.

A iesit buna? Vecinii si el spun ca da, deci am zis ca-i musai sa scriu reteta asta, macar ca sa o am salvata daca vreodata o uit, daca nu pentru altceva. Si cum vine sezonul cireselor pietroase, e taman bine, ca sigur o voi repeta.

Anunt din capul locului ca reteta asta de prajitura cu cirese e plina de oua, deci nu merge daca n-ai stoc facut. E cu atat mai bine daca reusesti sa pui mana pe niste oua de tara, cum noi avem din belsug in perioada asta.

Retata rapida de prajitura cu cirese

Apoi, n-as stii sa zic la virgula cate grame de cirese am folosit. Aveam o caserola de inghetata plina de cirese taiate jumatati, fara samburi. Aici e insa un pic de loc de jonglat, caci nu e o drama daca sunt mai putine fructe, dar e divin cand nimeresti un patrat de prajitura care are mai mult de o cireasa inauntru.

Tava folosita e de aproximativ 30/40 cm, de-aici si numarul mare de oua folosite, sa ma sigur ca nu iese inalta de doar jumatate de deget. Daca ai tava mai mica, sigur poti injumatati cantitatile si sa-ti iasa aceeasi prajitura cu cirese.

Ingrediente pentru prajitura cu cirese

  • 8 oua
  • 10 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • 1 lingurita coaja de lamaie ecologica
  • 4 linguri cu varf faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • un praf bicarbonat de sodiu
  • un praf sare
  • cca 400 g cirese

Preparare prajitura rapida cu cirese

1. Am batut ouale pana ce le-a luat gaia, vreo 10 minute la mixer din acela stand alone, adica n-am facut eu scurta la mana.
2. In timp ce ele se mixau la viteza maxima, eu am adaugat zaharul, vanilia si prafurile (de copt, bicarbonat si sarea).
3. Am pus tot atunci si niste coaja de lamaie pe care am primit-o de la o ruda, direct din Grecia, din lamai nestropite. Nu folosi coaja de lamaie obisnuita, ca nu prea e recomandat. Mai degraba nu pui, decat sa faci prajitura cu cirese si pesticide.
4. Am oprit apoi cat sa pun faina, sa nu-mi zboare toata in fata. Mixat din nou cat sa se incorporeze, nu mai mult, ca se desumfla ouale.
5. Si asta fu, in privinta prepararii. Turnat apoi prajitura in tava unsa si tapetata cu folie de teflon, ca tava mea e paradita in ultimul hal de atata uzura si a inceput sa lipeasca.
6. Aranjat ciresele oarecum in tava, cat sa nimeresti o cireasa cel putin oricum ar fi taiata prajitura.
7. Dat la cuptor prajitura timp de cca o ora la 160 de grade, sau pana cand se rumeneste bine si trece testul scobitorii.
8. Am pudrat-o cu zahar nu pentru ca-mi place in mod deosebit gustul, chiar scuturam prajitura inainte s-o mancam, insa parca se pastreaza mai frageda mai mult timp.

Nu ca ar fi fost mare nevoie de conservare, pentru ca 3 ore mai tarziu si 2 vecini vizitati si abia mai sunt vreo 6 patrate pe o farfurie. Maine va fi amintire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *