Iridescent Despre cei mari Povestea duamnei care fura servetele de la copiii de gradinita

Povestea duamnei care fura servetele de la copiii de gradinita

servetele umede gradinita

Suna stupid titlul, nu-i asa? Altul mai bun chiar n-am avut. Vorba aia, “alta rima n-am gasit”. Ma tin de ceva timp incoace sa scriu articolul asta, l-am tot scris in capul meu de vreo 3 ori pana acum.

Ma tot tin sa va povestesc despre una dintre cele mai proaste apucaturi ramase din comunism, in prezent si la mine in neam, ca vorba ailalta “familia si vecinii nu ti-i alegi, ti-i da Dumnezeu” – vorba vine.

Servetele umede, antibacteriene, spirt – Toate insusite de la gradinita

In cazul de fata este vorba despre sotia tatalui sotului meu, o duamna educatoare respectabila. Complicat maxim, nu? De ce nu-i spun soacra? Pai nu-mi e soacra, ca nu-i e nici lui mama, e doar femeia cu care s-a recasatorit taica-su. Dar ma rog, astea-s detalii inutile.

De ce zic ca femeia e hoata de servetele? Pai pentru ca toate datele imi indica asta. Sa explic: femeia, o mare duamna de altfel, lucreaza de multi, multi ani de zile in invatamantul de stat ca educatoare.

Inaintea Craciunului cu cca o saptamana am fost in vizita pe la socra-meu, ocazie cu care m-am trezit in brate cu o sacosa cu un continut neclar la prima vedere. Cand am ajuns acasa am trantit-o intr-un colt, urmand sa ma ocup de sacosa abia dupa ce ma ocupam de Iris. Abia ca, am si uitat de sacosa pana a doua zi, cand mi-au picat ochii pe ce era inauntru si m-a cuprins scarba.

Am primit de la socra-meu pe aceasta cale vreo 4-5 pachete de servetele, unele antibacteriene, altele pentru igiena intima a bebelusului. Tot in sacosa erau si vreo 2 sapunuri antibacteriene lichide si o sticla de spirt Mona.

Duamna este genul care primeste cadouri de sute de lei de la parinti si este si nemultumita

Cum stiu ca toate produsele de igiena erau sterpelite? Ba, suta la suta nu pot spune ca stiu, dar dovezile sunt al dracului de multe:

  1. niciun pachet de servetele nu era la fel cu celalalt, sa zici ca “ba, s-a gandit la voi ma nerecunoscatorilor, v-a cumparat servetele sa aveti cu ce sterge copilul la fund”. Nu, nu, toate pachetele pareau a fi dupa posibilitatea fiecarui parinte in parte.
  2. socra-meu nu are bebelusi/copii prin casa, sa zici ca avea surplus si… i-a ramas cumva. Deci pica si varianta asta.
  3. in plus, o cunosc bine pe duamna: este genul care de 1 si 8 martie primeste cadouri peste cadouri (practica pentru care si parintii au vina lor). Ei bine, la ultima discutie cu socra-meu, imi spunea ca primise o geanta din piele si o bentita in set, ambele costand in jur de 600 de lei (da, probabil au cautat valoarea lor, ca niste veritabili domni) si ca erau nemultumiti. Ar fi fost mult mai bine, ziceau ei, sa fi primit banii in plic.

Cu un salariu de peste 6000 de lei, fura de la niste copii defavorizati

Partea cea mai de rahat nu am scris-o inca. Femeia are salariu de mai bine de 6000 lei, la ultima strigare. Asta acum vreo 5 ani, intre timp sigur a mai facut un dosar in care a anexat 2 vizite lesinate la un muzeu si o excursie la McDonalds si io-te inca o gradatie, pac 500 de lei in plus la salariu.

Ah da, si gradinita unde activeaza stimabila se afla intr-una din zonele destul de defavorizate ale capitalei, nu va inchipuiti ca lucreaza in Primaverii (desi nici asta n-ar justifica gestul). Adica fura de la copii saraci.

Asadar, cu salariu de peste 6000 de lei, duamna educatoare fura cu nesimtire din produsele de igiena pentru care multi parinti probabil ca muncesc din greu. Si da, in continuare are pretentii de duamna.

Asa se explica nevoia de articole de igiena la inceput de an, de la fiecare parinte in parte

De ce nu fac nimic in sensul asta? – Anticipez intrebarea asta. Pentru ca in mod concret, palpabil, nu am nicio dovada. N-am filmat-o cand le fura. Da, stiu gradinita la care activeaza, dar ma indoiesc ca pot face ceva cu informatia asta.

In plus, sunt convinsa ca rahaturile astea de gesturi se petrec cu concursul celorlalti oameni din personalul didactic si de ingrijire a copiilor. Vorba aia, daca mie mi-a dat socra-meu (caruia nu-i sunt simpatica), o sacosa plina, cine stie cat o duce de fapt acasa? Deci cui sa raportezi, ce? Lupul e paznic la oi in (estimez eu) 95% dintre aceste cazuri.

Am vrut doar sa stiti de ce mereu, la fiecare inceput de an “nu sunt servetele”, “nu e hartie igienica”, “nu avem sapun” si sunteti pusi sa veniti cu ele de acasa. Pentru ca fiecare duamna educatoare d-asta ar putea avea si ea un necesar de completat acasa. Ar putea, cine stie?

Ah, si am mai vrut sa stiti si ca oricati bani le-ati da unor astfel de specimene, platindu-va regulamentar taxele si impozitele, desigur, niciodata nu se vor satura de furat macar un ou, daca nu pot fura si ei un bou.

Asta ca tot se aude in mod constant despre cum sunt salariile mici, de-aia nu-si dau cadrele didactice intersul si nu sunt oameni, la randul lor. Oamenii cu astfel de apucaturi nu vor fi oameni niciodata, indiferent de suma de bani primita ca remuneratie.

Repet: femeie cu par alb in cap, cu peste 6000 lei salariul si fura servetelele copiilor vostri. Atat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post