Iridescent Despre cei mari Iesitul cu copiii in parc – (Mai) Merita riscul?

Iesitul cu copiii in parc – (Mai) Merita riscul?

Inainte de pandemie o duceam pe Iris in parculete micute, de cartier, pentru leagane. Evident, alea sunt inchise si nici nu ar fi sigure, intre timp ne-am apucat de i-am facut si leagan. De cand a fost scoasa starea de urgenta, o duceam in parculet intr-o zona intinsa, insa dupa ziua de azi am dubii daca ar trebui sa o mai lasam sa interactioneze cu alti copii sau nu. Inca stau in cumpana…

555 de noi cazuri s-au inregistrat de ieri pana azi in Romania, un record ce nu fusese atins nici in perioada starii de urgenta.
Pana acum parca ma relaxasem si eu putin, in sensul in care aveam sperante ca oamenii vor purta masti, vor pastra distanta, se vor spala pe maini si aia e, pare ca iesim din pandemie.
Asa e cand nu iesi des din casa, ca sa vezi ca de fapt lucrurile stau altfel. Acum iau serios in considerare sa nu o mai duc pe Iris nici macar in parc la iarba verde, pentru ca acolo obisnuia sa interactioneze cu alti copii. De altfel, asta e si motivul pentru care mergem in parc, ca asa iarba verde avem si acasa.

Iau in considerare o noua izolare

Vazand insa cat de multa lume, care initial iti pare absolut normala la prima vedere, este covid-sceptica, pe cuvant ca nu-mi vine s-o mai duc. Numai daca ma gandesc la cati parinti antivaccinisti exista si extrapolez de-aici, ma ia groaza cand realizez cati considera Covid un fleac.
Si da, poate o sa iasa o mica maimutica ce n-o sa stie sa socializeze decat cu pisicile, omuletii LEGO si cu noi, dar macar stiu ca nu riscam ceva nasol.

Pe de alta parte, gandesc ca e probabil ca toata situatia asta sa fie una de durata, caz in care ce voi face? Nu voi mai merge cu ea in parc pentru urmatoarele luni? Poate ca asta e solutia.

Nu stiu, inca n-am luat o decizie in directia asta. Cert e ca mi-e din nou tot mai teama de expunere, mai ales avand in vedere ultima teorie a medicilor, care spun ca virusul s-ar raspandi prin aer, caz in care nu prea mai conteaza daca atingi sau nu suprafete comune cu alti oameni.

Mersul in parc si alergatul pe iarba ramasesera doua activitati care parca ne ajutau sa evadam din anormalul in care traim de aproape jumatate de an incoace. Daca e insa nevoie, vom taia si asta de pe lista. Sanatosi sa fim!

Imagine de Tim Kraaijvanger de la Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post