Iridescent Ora de filozofie “Salariu atractiv” – Poate cea mai imbecila expresie din anunturile de joburi

“Salariu atractiv” – Poate cea mai imbecila expresie din anunturile de joburi

femeie cu cana in mana

N-are nicio treaba cu parentingul sau copiii, dar daca nu scriu chestia asta o sa-mi stea pe creier. Se uita dumnealui mai deunazi pe anunturi de joburi de programator. Si bineinteles, toate contineau expresia “pachet salarial atractiv”… O expresie care, desi e extrem de des intalnita, pe mine una ma face sa imi iasa bube pe ochi.

Niciodata n-am inteles placerea asta sadica a recrutorilor si in general, a departamentelor de HR, de a se incurca reciproc cu candidatii. Adica, pe bune, apreciez enorm angajatorii care pun in anunt negru pe alb SALARIUL OFERIT.

Ca si eu imi pun experienta in cv, nu? Nu las in dreptul rubricii de experienta in munca “Vom discuta la interviu”, ca sa devin mai misterioasa.

Toata stima pentru oamenii astia, sunt putini, dar sunt inteligenti. In perioada in care imi cautam joburi tindeam sa evit altfel de anunturi si sa ma orientez direct spre cele care spuneau concret ce pretentii au, dar si ce ofera concret.

Asa evitam sa ne pierdem timpul reciproc unii celorlalti.
Majoritatea insa, caci abunda platformele de joburi de anunturi de genul asta, ofera un “pachet salarial atractiv”. Ce inseamna asta? Pai inseamna fix nimic, la fel de bine ar putea sa nu scrie ce ofera, e tot aia.

De la joburi de femei de serviciu la joburi in IT, toti ofera un pachet salarial atractiv

Indiferent ce job cauti, mai putin poate la cateva joburi, de exemplu cel de paznic, unde remuneratia e specificata clar de la inceput, ca sa stie tot omul la ce sa se astepte, ploua cu pachete salariale atractive.

Ceea ce, pentru mine poate insemna ceva, sa zicem de la 2000 E in sus, pentru angajator poate insemna cu totul altceva, de la 2000 lei in plus. Diferenta? Pai diferenta ia forma a multe frustrari acumulate deopotriva de angajati, cat si de angajatori.

Dupa dezamagirea maxima resimtita de ambele categorii, angajatorii se plang ca nu gasesc dom’le oameni care sa aiba aceeasi viziune despre ce inseamna “pachet salarial atractiv”. Dar nici n-ar schimba obiceiurile proaste.

De ce prefera angajatorii sa fie misteriosi

Treaba asta cu salariul atractiv nu e deloc intamplatoare, desi e mestesug de tampenie. Zic ca nu e intamplatoare, pentru ca asa isi mentin parghiile si, la interviu, te fac sa spui tu ce suma te-ar multumi pentru pozitia respectiva. Esti peste? La revedere, nu te mai cauta. Esti sub? E suspect daca esti sub, dar unii vor face compromisul si se vor bucura ca angajeaza om la buget mai mic decat isi propusesera.

Chiar daca nu performeaza, chiar daca poate insemna o povara, cel putin temporar, pentru colegii care trebuie sa compenseze pentru cel nou-venit si mai putin capabil (poate).

Majoritatea spera insa sa gaseasca fraierul in buget, dar in partea de jos a bugetului. Si ca sa poata face asta in continuare, fac pe secretosii.

Pe un subiect similar: Munca de acasa: avem nevoie de o revolutie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post