Contemplam zilele astea asupra faptului ca din damigeana de 5 L de visinata pe care am facut-o in vara, abia daca a mai ramas zeama cat sa acopere visinele. Si nu, nu le avem cu bautura de fel, dar visinata asta chiar a iesit geniala, desi a fost prima data in viata cand am facut visinata.
Bomboane cu visine din visinata
Asadar, sedeam eu intr-unul din putinele momente de liniste din casa, (ehm, dormea Iris) si m-a lovit subit o idee: as putea sa fac bomboane cu visine din visinata, un fel de Mon Cheri de casa.
Am scos rapid 2 tablete de ciocolata neagra din frigider, le-am topit la microunde cu ulei si le-am turnat in niste forme pe care le aveam pentru gheata, uitate insa prin sertare. Am raspandit visinele prin ciocolata, am acoperit apoi cu un alt strat de ciocolata topita si le-am dat rapid la congelator, pentru a le putea scoate usor.
Ingrediente folosite
- 200 g ciocolata neagra
- 3 linguri ulei floarea soarelui
- visine din visinata
Important de mentionat ar fi ca:
- Formele despre care vorbesc si pe care le-am folosit sunt din silicon si imi permit ca, odata intarite bomboanele cu visine din visinata, sa le pot impinge de jos in sus si sa le scot fara probleme. Mentionez asta pentru ca metoda nu merge la fel de bine cu forme de gheata obisnuite.
- Nu am folosit deloc zahar. Mi-a iesit o visinata geniala anul asta si sper sa-mi tot iasa la fel si anii urmatori. A fost suficient de dulce incat bomboanele sa nu necesite deloc zahar.
- Pe bune ca ies un soi de Mon Cheri mult mai ieftine. Probabil conteaza si ce ciocolata folosesti, eu una pentru toate retetele in care e necesara ciocolata topita folosesc mai mereu acelasi produs: ciocolata neagra de la Kaufland cu eticheta rosie. E ieftina, e buna la gust si are un continut considerabil de unt de cacao.
Intrebarea mea este. Ai lasat sâmburele in visina??? sau l-ai scos. Si daca da cum?
Da, am lasat samburele in visina.
Si la bomboanele Mon Cheri visina este intreaga.