Iridescent Despre cei mici Bebe refuza sanul – Solutia gasita de mine

Bebe refuza sanul – Solutia gasita de mine

bebe refuza sanul

Dupa ce pe Iris am alaptat-o prelungit, pana la aproape 2 ani si jumatate, cand bebe refuza sanul imediat ce l-am nascut si apoi cand am ajuns cu el acasa, imi venea sa ma iau cu mainile de cap.

Vorbim deci, de situatia in care copilul refuza sanul din prima, nu mai tarziu, pe la 3-4 luni, ca atunci vorbim de greva suptului la bebelusi, alta mancare de peste.

Deci, da, absolut normal, nu? Cine n-a auzit sa ai probleme cu atasarea, cu alaptatul la primul copil. Dar la al doilea?

Rad si curcile cand aud ca cel mare e inca alaptat si cel mic nu e deloc. Unde mai pui sentimentele de vinovatie cand bebe refuza sanul si ai impresia ca sigur e ceva ce faci tu gresit.

Simteam ca alunec usor inspre o prapastie ce semana a depresie inca din prima zi in care mi-am dat seama ca bebe nu se impaca deloc bine cu sanul si simteam ca deja fac diferente intre ei, chiar daca fara sa vreau.

Bebe refuza sanul categoric? Poti incerca sa-i dai lapte muls exclusiv

Probabil ma acomodasem cu alaptarea facila a lui Iris, care deja stia singura ce are de facut. El insa, inca din maternitate se atasa foarte greu, se desprindea foarte usor si parea ca nu se satura, desi se atasa corect cand reusea.

Vazand cum baietelul colegei de camera doarme neintors dupa supliment, iar al meu statea non-stop la san si nu se satura nici in ore, am ales sa-i dau supliment cu seringa.

Ei bine, odata ce a simtit ca poate primi lapte si fara mare efort, aia a fost: bebe a refuzat sanul cu vehementa. Sigur, trebuia sa chem un consultant, sa ma straduiesc mai tare, sa il las nemancat, cum mi s-a sugerat in mod repetat (da’ cum sa nu?!).

Felix al meu voia lapte la botul calului si daca se poate sa curga, nu sa traga el, ca lenea era cucoana mare. Asa ca la 2 zile de la iesirea din spital, dupa ce deja ma saturasem si facusem scurta la mana cu pompa de mana de la Avent (buna doar pentru detensionare, poate), am hotarat sa incerc o pompa electrica.

Nu-mi inchipuiam ca avea sa fie mare diferenta, in definitiv aceeasi miscare o faceam si eu si scoteam ceva lapte, mai ales din a 2-a zi acasa.
Am cautat o Spectra 9, despre care am auzit doar lucruri incurajatoare, si am luat-o SH, intrucat nu consideram ca merita 500 lei si mai bine, cand o puteam lua cu 200 lei, aproape noua.

6 luni de alaptat exclusiv cu lapte muls

Odata ce m-am prins cum functioneaza, aia a fost: De la 3 zile ale lui Felix pana la 6 luni (adica pana zilele trecute), copilul a primit exclusiv lapte matern muls. Nu, n-am vrut eu sa fiu vreo eroina si sa nu suplimentez cu lapte praf, nu va ganditi.
Atata doar ca, dupa luni intregi in care laptele a fost la discretie, cand am avut nevoie sa suplimentez in timpul menstruatiei cu formula, am descoperit ca el deja formase o preferinta puternica pentru laptele matern si refuza cu indarjire laptele praf.

Si zic pana la 6 luni pentru ca acum vreo 2 saptamani am reusit sa-l conving sa accepte si formula de lapte la nevoie. Am reusit asta combinand laptele matern cu formula de lapte, in proportie jumi-juma. Totodata, am si schimbat formula. Daca pana atunci incercasem Nan, acum i-am dat Aptamil, pe care pare sa-l tolereze mult mai bine.
In continuare Felix e alaptat cu lapte muls, insa presiunea pe mine a scazut, mai ales de cand am inceput diversificarea si, el spre deosebire de sor-sa, mananca foarte bine.

Asadar, ce am facut cand bebe a refuzat sanul? Practic, nu l-am mai oferit. Daca as fi fost la primul copil, sigur insistam mult mai mult, chemam consultant si orice credeam eu ca ar putea ajuta.

La al doilea copil fiind, chiar ma ingrozea cumplit ideea ca aveam sa stau cat era ziua de lunga cu un bebelus la san, in timp ce cea mare ar fi primit considerabil mai putina atentie decat era obisnuita.

Nu puteam accepta insa nici gandul ca primul copil a fost alaptat prelungit, iar al doilea deloc.

Asa ca, numai bine a picat pompatul exclusiv cand bebe a refuzat sanul, caci a rezolvat mai multe probleme simultan: Felix si-a primit laptele cuvenit, Iris a primit in continuare atentie pe masura, iar eu nu m-am simtit mai putin dedicata ca mama a doua oara.

Poate n-a fost solutia ideala, insa clar a fost solutia perfecta in cazul nostru.

Imagine de Larissa Sampaio de la Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post