Iridescent Despre cei mici Ea e cuminte. El e baiat

Ea e cuminte. El e baiat

fata baiat

Si pentru ca se pusesera deja panze de paianjen p-aici, am zis sa mai dau nitel cu o matura, scriind cate ceva. Cei care va mai rataciti pe aici stiti, am fata si baiat (Iris si Felix). Bineinteles, ca noi toti oamenii, nici ei nu sunt la fel, desi sunt facuti amandoi de noi. Iris si Felix sunt ca apa si uleiul. Ea e cuminte. El? El e… Baiat.

Premisa: Fetele sunt cuminti, baietii… Sunt baieti

Cum am ajuns la concluzia asta? Pai dupa ce am auzit-o de atatea ori, ca o visez si noaptea.

Cum intalnesc pe cineva pe care-l stiu mai din vedere, cum ma intreaba: Cum e cu ei doi?

Pai sa vedeti, zic. Ea e (in cele mai multe situatii), cumintenia intruchipata. Asculta cu precadere in momentele in care conteaza mai mult si de multe ori, desi are doar 3 ani jumate, imi este extrem de mult de ajutor in lucruri marunte. Ma pot intelege cu ea ca de la om la om in 95% din cazuri.

El? El e cel mai dulce copil din lume. Cand doarme. In rest, copil atomic.
E drept, e diferenta de varsta intre ei, insa jur ca ea n-a fost nicicand asa.

El se da cu fundul de pamant pentru absolut orice motiv. Incerci sa-l ajuti cu ceva ce nu-i iese? Tavalit+tipat+oracait pe toata perioada cat nu-l lasi pe el sa se frustreze singur.

Incerci sa-l iei din parc? Aproape sigur va iesi taras de acolo, musai cu ecou, sa auda lumea unde e el si la ce supliciu este supus.

Momentan, el e fix opusul ei. De-aia, toata lumea gaseste rapid explicatia: Pai el e baiat, e normal. Asa-s baietii, ce sa-i faci?

Fata, baiat, regulile si educatia sunt aceleasi

Ei bine, nu. Iata ceva ce nu voi putea in veci sa accept, faptul ca el, fiind baiat, are cumva implicit dreptul sa se comporte in vreun fel diferit de ea.
Pentru ca de la “asa-s baietii, ce sa le faci?” pleaca multe probleme pe care le avem si le toleram in societatea asta a noastra. El poate sa injure, ca e baiat. Violenta e mai fireasca daca vine din partea lui, ca el e baiat. Ore tarzii, anturaj dubios sau apucaturi antisociale? Mai probabil sa fie acceptate, ca el e baiat.

Nu dragilor, ea nu e “cuminte” ca e fata, el nu e vulcanic pentru ca e baiat. Desigur, fiecare are caracterul propriu, insa regulile vor fi aceleasi si vor trebui respectate de amandoi, fara duble masuri.

Da, si el va spala vasele, in ciuda faptului ca e baiat. Da, va invata si sa dea cu matura, ca nu-i vor cadea gradele de pe umar. Si poate asa, peste ani, ei nu vor mai auzi despre copiii lor ca au un anume comportament datorita (sau din pricina?, dupa caz) sexului lor.
Poate, eu inca mai sper.

Imagine: Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post