Tocanita de pui la Tefal One Pot

Tocanita-de-pui-la-Tefal-One-Pot-1

Va povesteam (hai, recunosc, ma laudam) aici de multicookerul Tefal One Pot. Bai, sustin in continuare, e genial dispozitivul. Iese o tocanita de pui de se bat copiii pe mancare. Sau sotii intre ei. Sau copiii cu parintii, oricum iese cu scandal, asa buna e tocanita.

Cum pregatesti tocanita de pui la Tefal One Pot

Din start va zic ca eu, de fel, nu prea ma omor cu facutul de tocanite. Mi se pare enervant, stai caleste ceapa, toaca legumele marunt, fierbe carnea pana maine la amiaza (in functie de carne).

Ei, la Tefal One Pot nu ma agit prea tare cu tocanita de pui. Arunc pur si simplu aproape toate ingredintele la gramada, majoritatea tocate grosier, ca n-avem timp de mai mult, pulpele de pui, apa si aia e, dau program de fierbere sub presiune.

Si ca sa fiu sigura ca iese o tocanita d-aia de nu se mai intelege ce leguma e ce si ca se desprinde carnea de pe os numai uitandu-te la ea, ii dau cate 30 de minute la presiune mare, de vorba maica-mii, alearga puiul in cratita.

Si iese ceva de vis. Da, bagam 2 tone de paine in noi la o masa, ca e tocanita de pui d-aia de e musai s-o mananci cu paine inmuiata in sos, insa merita fiecare calorie.

Ingrediente tocanita de pui

  • 6-8 pulpe pui inferioare
  • 2 cepe mari
  • 3 morcovi
  • 3-4 ciuperci
  • 2 ardei
  • 2 catei usturoi
  • apa
  • sos de rosii (d-ala pasat, la cutie tip tetrapack)
  • sare
  • piper
  • pudra usturoi
  • cimbru
  • marar

“1. Cum spuneam, prepararea propriu-zisa a tocanitei de pui la Tefal One Pot nu e mare proces: arunc laolalta pulpele cu morcovul tocat mare, rondele, ceapa tocata si ea cum apuc, ciupercile felii, usturoiul zdrobit cu cutitul, ardeii cuburi mari. Oricum nu mai ramane nimic identificabil.

2. Peste toate astea, torn apa (cat mai clocotita) cam putin peste jumatatea inaltimii ingredientelor. Setez TOP la presiune mare, 30 de minute si-mi vad de lucru.

3. Cand jumatatea de ora a trecut, depresurizez si las tocanita de pui pe functia simmer, adica sa clocoteasca pana scade, fara capac.

5. Ii pun si sosul de rosii (cam 150 ml) si potrivesc de condimnente si sare. Nu, nu gust, din ochi o fac, nu suport sa gust mancarea.

6. Cand sosul a scazut (si scade destul de repede), opresc tocanita si o dau la racit. Merge servita la fel de bine si cu mamaliguta, dar eu una o prefer cu paine d-aia alba, genul ala de mananci una la o masa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post