Iridescent Despre cei mari Planuiesc primul Revelion silentios din viata mea

Planuiesc primul Revelion silentios din viata mea

vin spumant, pahare

Cand ma gandeam la sarbatorile de iarna cu un copil mic, ma incanta tare mult ideea de a impodobi bradul, de a-i vedea reactia la brad sau cand vine Mosul. Putin m-am gandit eu insa la Revelion si la cum avea sa o impacteze pe Iris noaptea dintre ani. Apoi mi-am dat seama ca urmeaza sa avem un Revelion silentios si ma bucur tare de asta.

Trecand si Craciunul, pot doar sa fiu recunoscatoare ca locuim la ceva distanta de Bucuresti si ca pe-aici lumea nu prea se omoara cu (a se citi “are bani de”) petarde si artificii.
Partea buna e ca o sa se auda doua fasaieli si trei bubuieli, pe care, daca schimbarea dintre an o prinde la san, nici nu le va baga in seama.

Bebelusii nu simt nevoia sa participe la Revelion

Initial ma gandeam cu incantare ca e primul ei Revelion. Ulterior mi-am refacut calculele: ora ei de culcare e 10 seara, si asa tarziu pentru un bebe de 8 luni. Daca o mai si decalez cu programul de somn, dupa ce ca nu doarme ea prea bine din cauza dintilor, sigur ne vom intelege de minune.
Sunt convinsa ca exista parinti care-si vor tari bebelusii sugari pana cine stie unde, unii poate chiar si prin Piata Revolutiei sau unde se mai organizeaza cantari publice, fara a tine cont de faptul ca bebelusul ala nu doar ca nu intelege nimic din eveniment, dar il mai si dai complet peste cap. Basca, se mai si sperie de la bubuieli.

Urmeaza sa ciocnim sampanie in soapta

Asa ca da, urmeaza sa am un Revelion silentios. Adicatelea: imi voi culca copilul ca de obicei la 10 seara, voi avea grija sa o am la san in apropierea schimbarii anului si o voi lasa sa doarma in tihna.
Bineinteles, asta inseamna ca nu vom merge nicaieri sa petrecem de Anul Nou, asa cum nu vom putea nici primi musafiri, ca doar nu poti sa le ceri sa ciocneasca sampanie in soapta.

Vor fi, sper eu, multi ani de acum inainte ocazii de a sarbatori alaturi de Iris schimbarea anului. Acum insa ar fi doar un chin inutil, la care nu sunt dispusa sa o supun.

Imagine de Jill Wellington de la Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post