Cartofi gratinati cu carnati la cuptor

cartofi gratinati cu carnati la cuptor

Dupa ani de zile de mâncat cartofi prajiti mai ceva ca pe pâine – doua obiceiuri alimentare pentru care orice medic nutritionist ti-ar da doua scatoalce dupa ceafa – am zis sa o lasam mai moale si sa ne învatam si noi cu cartofi gratinati la cuptor.

Nu de alta, dar mai e putin peste o luna (fata de momentul asta, în care scriu, evident) si va trebui sa începem diversificarea strumfei noastre. Si stiti si voi logica, daca tu manânci pizza si cartofi prajiti, copilul doar n-o sa manânce piure de broccoli si avocado, ca nu-i batut în cap.

Si nu ca ar fi cartoful o leguma prea recomandata într-o alimentatie sanatoasa, însa stiti si voi probabil ca schimbarile bruste nu tin mai mult de 3 zile. Asadar, întâi schimbam modul în care gatim leguma pacatoasa, deci trecem de la prajeala la cuptor, apoi, în cele din urma vom schimba si leguma, daca reusim sa ne pacalim ca viata poate fi traita si fara cartofi.

Si pentru ca trebuia sa fac cumva sa gatesc cartofii astia neprajiti într-un mod în care sa ne vina sa mai mâncam si a doua oara, a iesit ditai bomba calorica, dupa care îti vine sa manânci si tava, dar care macar nu e prajita (ne spuneam noi, în timp ce înfulecam de zor).

Cartofi gratinati cu carnati

cartofi gratinati la cuptor

Ingrediente necesare:

  • 5-6 cartofi medii
  • 1/2 lingurita pudra usturoi
  • 200 g mozzarella
  • 50 g emmentaler
  • 1-2 cârnati

Ingrediente pentru bechamel

  • 300 ml smantana de gatit
  • 3 oua
  • sare
  • piper

Chiar nu-i mare filozofie sa faci niste cartofi gratinati la cuptor dupa reteta asta. Cureti cartofii, îi tai cuburi si îi arunci în cratita, la fiert. Daca ai Tefal One Pot, lucrurile merg mult mai repede (8 minute la high pressure).

Ca sa testezi cartofii, pentru a fi sigur ca nu-i îmbraci în brânza delicioasa de cruzi, furculita trebuie sa îi strapunga cu usurinta.

Când cartofii sunt aproape gata, va apucati si de bechamel, lucru foarte complicat: bati ouale cu smantana, sarea si piperul. Boom: gata de pus peste cartofi.

Asezi cartofii in tava, torni sosul peste, cele doua tipuri de branza si carnatii taiati felii, apoi dai tava la cuptor pentru vreo 15-20 minute la 180 grade, din care vreo 5 la broiler.

Cartofii gratinati astfel pregatiti merg mâna-n mâna cu o salata verde de primavara. Hai, sa aveti pofta, zic!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post