Iridescent Despre cei mari Cum am scapat de unghii incarnate definitiv

Cum am scapat de unghii incarnate definitiv

unghii de la picioare

Cel mai sexy material al meu urmeaza sa vi se desfasoare in fata ochilor. Glumesc, nu e nimic sexy niste unghii incarnate, dar e tare, tare util sa stii ce sa faci ca sa nu mai suferi in veci de problema asta nenorocita. Eu mi-am dat seama unde greseam acum un an, cam pe vremea asta. Si de-atunci n-am mai avut probleme deloc.

Problema mea cu unghiile incarnate era acolo de mult, doar ca nu mi-am dat seama. Concret? Ori de cate ori imi taiam unghiile, eu “scoteam colturile” pentru ca “eu aveam o problema cu colturile”. In realitate, nimeni n-are o problema cu colturile. Ni le facem singuri!

In sarcina, in mod surprinzator lucrurile nu s-au agravat, desi mi-am taiat pana in ultima zi din cele 40 de saptamani unghiile singura, stiam sa scobesc eu cum trebuie dupa colturi, ca sa indepartez problemele. Trebuia sa ma fi vazut cum ma innodam singura pe dupa burta, era chiar haios.

Ma deranjau cand cresteau putin si incepeau sa impinga, dar atunci numaidecat luam forfecuta si scobeam iar dupa ele. Si de aici, un cerc vicios

De la unghii incarnate am ajuns la ditamai granulomul

Ei, dragilor, problema a aparut dupa nastere, cand tot scobind dupa un colt d-asta buclucas, m-am trezit cu o galma insangerata acolo.

Am poze, dar n-o sa le pun, de dragul vostru. Destul de spus insa ca arata nasol, ca o rana care refuza sa se vindece.

Nu-i nimic, zic. Am eu ac de cojocul lui, si da-i, si scobeste mai cu indarjire.
Si uite asa, dintr-o buba inestetica in laterala unghiei, m-am trezit 4 saptamani mai tarziu cu ditamai granulomul plin de sange si un lichid galben (nu era puroi!) care nu dadea semne sa se mai vindece vreodata. Era aproape cat unghia.

Medicul de familie m-a trimis la chirurg, chirurgul la pedichiurista

M-am speriat asadar suficient cat sa ajung la medic, ca deja era groasa treaba si nu mai puteam nici sa ma ating pe degetul ala, de dureri.
Medicul de familie m-a trimis la chirurg, chirurgul mi-a raspuns in sictir uitandu-se de la distanta la deget: “asta poate s-o rezolve si o pedichiurista mai priceputa”.

S-a oferit totusi sa ma vada la spital, cand avea sa fie pe tura, daca tineam neaparat sa ma duc. Avea sa-mi smulga cel mai probabil unghia, din ce mi-a spus. Ce ti-e si cu medicii astia…

Speriata de ideea ca as putea ajunge la smuls de unghii, am continuat sa scobesc unghia si sa dau cu betadina, eu fiind convinsa ca in cele din urma voi ajunge eu sa scot coltul ala care face probleme. Cat de naiva eram, caci acolo nu mai era de mult niciun colt, ci doar eu scobind in nestire o rana ce nu reusea sa se inchida. Mare minune ca n-am facut o infectie cat mine de mare.

Cum am scapat definitiv de unghiile incarnate

Intr-un final, cautarile pe internet m-au dus pe unul dintre forumurile medicale, unde alti pacienti la fel de disperati ca si mine si cu aceleasi simptome de unghie incarnata cu complicatie de granulom scriau sperand la o rezolvare miraculoasa.

In vreo 2 locuri l-am gasit pe medicul Marius Uscatu, expert in chirurgia piciorului. In mod surprinzator, omul asta le raspundea tuturor cu calm, repetand acelasi mesaj fiecaruia: lasati unghia sa creasca, n-o mai taiati pe rotund. Fara medicamente, fara bani, fara consult, ce avea omul asta de castigat? Pai nimic, decat cel mult reputatie buna.

Foarte greu intelegeau cei de acolo, foarte greu am inteles si eu, dar abia cand m-am lasat pe “mana” sfatului unui medic pe care nici nu l-am intalnit, problema cu unghiile incarnate s-a rezolvat complet. E tare greu pana renunti la a mai cauta un remediu care sa functioneze instantaneu.

Singura solutie pentru unghii incarnate

Cum anume? Pai simplu: fara sa stiu, eu toata viata mi-am taiat unghiile de la picioare gresit, intrand cu forfecuta in diagonala catre colturi.

In realitate, nu trebuie decat sa tai drept si sa lasi colturile in pace, si nu vei suferi in veci de unghii incarnate.

Abia dupa ce am bagat chestia asta la cap, am putut avea rabdare cele 2-3 luni (eu scobisem adanc, ati uitat?) pana cand coltul cocotat la cucurigu a binevoit sa apara si sa impinga granulomul hidos, uscandu-l in procesul de crestere.

A fost cumplit, deseori ma loveam fix acolo si luni la rand a trebuit sa port doar sandale. De-asta este ideal ca procesul de modificare a modului in care iti tai unghiile sa aiba loc ideal vara, sau intr-un concediu mai lung, in care nu esti nevoit sa porti deloc incaltaminte inchisa, altfel e un real cosmar.

Si uite asa, a trecut mai bine de un an si eu nu am mai avut nicio clipa problema unghiilor incarnate, pentru ca de atunci mi le tai mereu drept, niciodata prea scurte si nu mai intru in diagonala sa “scot colturile”.

Piciorul din imagine nu-mi apartine. Imagine de Hans Braxmeier de la Pixabay.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post