Iridescent Ce face bebe,Despre cei mici Al patrulea trimestru: De ce l-am infasat pe bebe?

Al patrulea trimestru: De ce l-am infasat pe bebe?

fetita tinand in brate fratele nou-nascut

De nenumarate ori am auzit controversa asta: Bebe infasat sau bebe imbracat, cu membrele libere?
Nascand la o maternitate de stat, pe Iris am gasit-o inca din prima zi cand m-am dus la alaptare infasurata ca o painica. Stiu ca majoritatea parintilor au o problema cu infasatul, insa eu chiar imi propusesem ca pentru urmatoarele 2-3 saptamani de cand aveam sa ajung acasa sa imi infas bebelusul. Si nu, nu are nicio legatura cu toate babismele populare, ci are legatura cu cel de-al patrulea trimestru.

Bebe infasat – De ce este bine sa infesi bebelusul

Personal, nu suport babismele fara niciun fundament, asa cum este ideea ca bebelusul trebuie infasat, ca altfel ramane cracanat.

E o idiotenie ce poate duce la displazii de sold si este chiar contraindicat sa imobilizezi picioarele bebelusului.

Infasatul corect insa, poate ajuta bebelusul sa aiba parte de un somn linistitor si sa diminueze din reflexul Moro, acea reactie care-i face pe bebelusi sa tresara cand dorm cu fata in sus.

Al patrulea trimestru de sarcina

Daca tinem cont de faptul ca vreme de luni bune bebelusul se dezvolta intr-un mediu in care este inconjurat din toate partile, incepem sa intelegem cat de grea trebuie sa-i fie adaptarea la viata din afara uterului.

Din acest motiv a aparut aceasta notiune, de existenta a unei perioade de acomodare, cel de-al patrulea trimestru de sarcina.

In perioada aceasta, e recomandat ca bebelusii sa fie infasati (fara imobilizarea picioarelor), pentru a-i ajuta sa se simta din nou inconjurati si in siguranta.

In caz contrar, daca dorm imbracati cu haine, cei mici dau din manute si se pot lovi sau speria, iar la orice sunet sau miscare poate aparea reflexul moro, ce ii intrerupe copilului odihna.

Cum se infasa corect bebelusul

In materie de infasat nu ne-am priceput noi prea grozav, insa am invatat pe parcurs. Nu e greu deloc si nu e nici ca si cum trebuie s-o faci o viata intreaga.

Tarziu am aflat ca o masa de infasat era musai sa ne fi luat, pentru ca ne scutea de durerea de spate asociata schimbarii fiecarui scutec pe pat.

De explicat ma pricep chiar mai putin decat m-am priceput sa imi infas copilul, asa ca va las instructiuni detaliate in clipul de mai jos despre cum se infasa corect bebelusul pentru un somn linistitor.

Credeti-ma, face toata diferenta din lume, daca aveti un copil care tresare in somn. Am aplicat aceeasi metoda de infasat atat la primul, cat si la al doilea copil si a functionat de minune pentru un somn odihnitor.

Imagine de sathyatripodi de la Pixabay 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post