Au trecut sase luni de atunci, dar imi amintesc ca ieri cum era Iris la doua luni. Incepuse sa-si mentina capul binisor cand statea pe burtica si deja incepea sa gangureasca bine de tot. Iata mai jos, in linii mari, ce face bebe la 2 luni.
Pe masura ce cresc, bebelusii de 2 luni capata tot mai mult control asupra propriilor corpuri si incep sa isi mentina capsorul tot mai bine cand stau pe burtica si cand sunt tinuti pe verticala.
In cea de-a doua luna de viata, bebelusii isi descopera pumnii si poti observa cum isi baga toata mana in gura. Deseori reflexul asta tinde sa fie interpretat drept semn de foame, insa nu intotdeauna e cazul.
Pot fi situatii cand copilul abia ce a mancat, insa isi baga insistent pumnii in gurita. Acest lucru se intampla pentru ca sunt la varsta la care isi descopera manutele.
Ce face bebe la 2 luni – Somnul
Pana la aceasta varsta bebelusul nu se regleaza complet cu somnul, insa incepe sa se contureze o rutina.
La 2 luni bebelusii ar trebui sa doarma cca 15 ore pe zi (bineinteles ca Iris a mea de-abia dormea 10-12).
Momentan, teoretic, bebelusul inca are una sau doua treziri pe noapte, acest lucru permitand parintilor sa se odihneasca. Unii bebelusi de doua luni pot ajunge ca la aceasta varsta sa doarma chiar si 8 ore intregi. Nu va bucurati prea tare, cel mai probabil lucrurile se vor schimba cand vor aparea dintii.
Ce face bebe la 2 luni – Dezvoltare fizica
La 2 luni, bebe arata tot mai diferit fata de aspectul sau initial, cel de nou-nascut. Cel mai probabil, a luat deja in greutate si a inceput sa se rotunjeasca si sa formeze pliuri.
Fontanela posterioara a bebelusului se inchide la aceasta varsta, ramanand deschisa doar fontanela frontala, ce se poate inchide pana la varsta de un an.
De la nastere pana la doua luni, e ideal ca bebelusul sa fi luat in greutate 1-2 kg fata de greutatea de la nastere, sa fi crescut cca. 3-5 cm si sa fi crescut 3-4 cm in circumferinta craniana.
Ce face bebe la doua luni – Achizitii
Incepand cu cea de-a doua luna, bebelusul zambeste larg tuturor celor apropiati. De la doua luni, bebelusul ar trebui deja sa le recunoasca fetele acestora.
Tot aceasta e varsta cand bebe incepe sa gangureasca tot mai mult si uneori chiar sa imite sunetele pe care le aude in jur.
De multe ori sunetele scoase de bebe pot fi interpretate ca si cuvinte (noi tot auzeam “aoleu”). Acestea sunt insa doar interpretari proprii sau intamplari. Nu va ingrijorati, copilul nu va vorbi de la 2 luni :D.
Majoritatea informatiilor sunt de pe whattoexpect.com
Imagine de Regina Petkovic de la Pixabay |