Iridescent Despre cei mici Cel mai util sfat pentru viitorii parinti

Cel mai util sfat pentru viitorii parinti

mama cu copil in brate

Au trecut abia 7 luni si am simultan senzatia ca a trecut o viata, dar si ca a trecut doar o secunda. Am invatat nenumarate lucruri in astea 7 luni, am crescut odata cu ea si mi-am dat seama care-i cel mai important lucru pe care trebuie sa-l retii cand ti se naste copilul.

Cel mai bun sfat de urmat de catre un viitor parinte

N-o sa ma apuc sa vorbesc de body-uri d-alea sau d-alelalte, de scutece d-alea sau de nu stiu care, de patuturi si altele “necesare”. Alt loc si alt moment pentru ele.

Cel mai important de retinut pentru viitorii parinti este sa traiasca cu toata fiinta fiecare moment.

Da, poate la inceput nu stii de capul tau si lipsa de somn te cam zapaceste, ai senzatia ca ai intrat intr-o tornada plangacioasa si dragalasa tototdata.
Dar cand doarme, cand iti adoarme la piept sau pe umar, inspira adanc si retine mirosul.

Da, e posibil sa aiba colici si sa nu stii cum sa-i alini durerile. Insa cand il vei purta in bratele tale, strange-le in jurul sau si lasa-le sa-i memoreze silueta.
Alteori poate, daca e ca Iris a mea, nu va vrea sa doarma neam! Va rade la 2:00 dimineata invitandu-te la joaca si poate iti va veni sa te urci pe pereti, cu gandul ca a doua zi ai poate o zi de munca ce te asteapta.
Chiar si asa, priveste-l si incearca sa memorezi fiecare zambet, sa inregistrezi fiecare chicot de ras.

Fa asta chiar si cand e cel mai greu

Si toate acestea pentru ca in urmatoarea zi, deja poti vedea un copil schimbat in fata ta, iar copilul de ieri nu se va intoarce. Ieri poate nu stia sa se ridice in maini, azi deja o face. Ieri nu-si sustinea capul, azi si-l tine cateva secunde bune.

Sa nu iti doresti urmatorul prag. Nu te gandi “ah, abia astept sa stea in fundulet”, “abia astept sa mearga”, “abia astept sa devina mai independent”.

Timpul trece pe nesimtite si cat clipesti de doua ori nu stii unde a plecat botul ala mic de 3 kg cu care ai venit de la spital si cine-i strumful care incearca tare stangaci sa mearga de-a busilea prin pat la 2:00 dimineata.
De cand am realizat asta, incerc sa-mi urmez sfatul si sa pastrez in memorie fiecare clipa, oricat de dificila ar fi.

Imagine de Vânia Raposo de la Pixabay 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post