Iridescent Retete cu poveste Inghetata de casa Kinder

Inghetata de casa Kinder

Inghetata de casa pe farfurie

A aparut vara asta îngheţata Kinder, ceea ce, pentru mine e ca o combinaţie între 2 deserturi perfecte. Ador Kinder de când mă ştiu, am crescut cu ouă Kinder aduse de tata uneori, iar jucăriile miniaturale îmi făceau ziua mai frumoasa. Aşa ca, m-am hotarat sa fac inghetata de casa Kinder.

Aşadar am făcut provizii, cu gândul că poate dispar la finalul verii: mi-am luat câte cutii de Kinder Sticks am putut îndesa în congelator, gândindu-mă că îmi vor ajunge o groază de timp.

Da’ de unde? În cateva saptamani am golit congelatorul. Atunci am început sa ma îngrijorez legat de cantitatea prea mare de zahar pe care o bagam zilnic, mancand în prostie îngheţată Kinder.

Cum pregatesti inghetata de casa Kinder

În plus, o cutie din aia de îngheţată Kinder nu e deloc ieftina, ţinand cont de cantităţi. Aşa mi-a venit ideea: o fac în casa!
Am dat fuga la Ikea, de unde am luat forme speciale de îngheţată pe băţ, mi-am luat ingredientele de la magazin şi mi-am făcut propria îngheţată Kinder.

Să zic că am ieşit muuult mai bine la bani? E evident. Să zic că sigur nu conţine la fel de multe mizerii precum îngheţata din comerţ? De la sine înţeles.

Citisem în trecut ingredientele de pe o caserola de îngheţată, ce-i drept fără legătură cu Kinder: caragenan, gumă guar şi vreo alte 2 soiuri de gume, conservant şi coloranţi, numai ingrediente unul şi unul.

Cum pregatesti inghetata de casa Kinder

În varianta făcută de casă am folosit 4 ingrediente mari şi late, controlez exact cât de dulce iese (pe sistemul vreau mai dulce, pun mai multă ciocolată) şi garantat ies şi mai ieftin.

Ingrediente necesare

  • 125 g mascarpone
  • 150 g iaurt grecesc
  • 200 ml smantana pentru frişcă
  • 200 g ciocolată Kinder

1. Am combinat cca 1/2 dintr-o cutie de mascarpone, deci vreo 125 de grame, cu 1 iaurt grecesc de 150 g, 10% grasime si vreo 200 g smântână pentru frişcă.

2. Separat am topit 2 ciocolate Kinder la microunde (adică 16 batoane de ciocolată), în runde de 30 de secunde, urmate de amestecare energică.

3. Am încorporat ciocolata în restul amestecului şi voila! Am turnat toate acestea într-o cană gradată, să îmi fie mai uşor să torn compoziţia în forme, le-am umplut şi am dat formele de îngheţată de casă la congelator.

Important de menţionat ar mai fi că am congelatorul dat pe o temperatură foarte joasă: -17 grade. Cert e că în câteva ore e gata cea mai bună îngheţată de casă, cu gust de Kinder pe care o poţi pregăti. Parol!

Aşa am încântat mai toţi copiii care mi-au venit în vizită lunile astea. Pitica mea mai are mult până când va putea să se răcorească cu deserturile mele, mai are mult şi până începe diversificarea, deci a fost o reală plăcere să văd cum piticii sunt încântaţi de desert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post