Iridescent Despre cei mici Crustele de lapte – Cum scapi de cojite la bebelusi

Crustele de lapte – Cum scapi de cojite la bebelusi

mama curata copilul de cruste de lapte, cojite la bebelus cu pieptan special

Cu Felix n-am avut prea mult problema asta, cojite la bebelusi. Cu Iris insa, atat de mult am taraganat-o, incat ajunsese sa aiba si pe la 2-3 ani in ciuda faptului ca i se tot desprindeau. In cele din urma am scapat de cojitele de bebe la amandoi, cu 2 obiecte mari si late + rabdare.

Cum scapi de cojite la bebelusi

Cojitele de bebe nu sunt (din fericire) la fel ca cele de adult. In sensul ca sunt temporare, si oricat de urat ar arata, vor trece. Desigur, daca nu faci exact ce trebuie pentru a scapa de ele, vor trece mai greu.

In cazul nostru, Iris s-a nascut cu o pleata de invidiat. Bine, si arsurile au fost pe masura.

Era cea mai paroasa de pe sectie in zilele cat am stat internata si, desi avea farmecul sau aparte de bebe pletos, cojitele de bebelus ne-au lovit din plin.

Iris si parul ei, la nici 2 ani. Si Miti <3

In lunile ce au urmat ne-am luptat cu crustele de lapte, pentru ca ori de cate ori incercam sa i le inlatur de pe scalp, le desprindeam cu tot cu par si asta ma facea sa evit sa mai fac ceva in privinta lor, sperand ca vor cadea de la sine.

Ce a functionat impotriva crustelor de lapte

Ei bine, problema cu cojile de bebe nu a trecut doar pentru ca am sperat, iar pe la vreo 2 ani mi-am luat inima-n dinti si am incercat ce am fost sfatuita de alte mame ca functioneaza:

Crema speciala pentru crustele de lapte o mai incercasem, dar la modul ca o aplicam dupa baie si cumva ma asteptam ca acele cruste sa cada.
Ei bine, nu prea functiona asa.

Cand in sfarsit mi-am luat inima-n dinti si am zis “ce-o fi o fi, cat par o cadea, macar o scap de cruste”, am avut parte de o reala surpriza, nu a cazut atat de mult par pe cat ma asteptam.

Cum aplici tratamentul pentru cojile de bebe

Am lasat tratamentul sa actioneze timp de vreo 10 minute, direct pe pielea capului, dupa o baie pe cap, cat timp ea se juca in cada. Ulterior, cu pieptanul special pentru coji, am luat pielea capului din aproape in aproape, cu miscari scurte si blande, pana ce am parcurs intreg scalpul cu pieptanul.
Crustele se acumuleaza in pieptane, pe care e musai sa-l cureti intruna.

Am clatit parul si am continuat rutina obisnuita.

Dupa doua ture de tratament pentru coji, pitica mea avea parul curat (si incredibil de putin cazut, fata de ce ma asteptam), lung si fara cojite.

Bebe scapa de cojite mai usor cand parul este scurt

La Felix, stiind deja cum stau lucrurile, totul a mers mult mai usor. Desi si el s-a nascut cu parul lung si foarte des pentru un bebelus, n-am avut prea multe remuscari in a-l tunde aproape la 0.

Ulterior, tratamentul pentru cojite a fost mult mai usor de aplicat in cazul lui, mai ales ca am facut-o din primele luni de viata.

Sunt convinsa ca mai exista si alte creme tratament pentru cojite, insa eu de asta stiam. Important este sa fie un produs dedicat si sa fie practic emolient, pentru ca apoi treaba ta cu pieptanul des sa fie mult mai usoara.

Crema am luat-o de la Farmacia Tei parca, pieptanul pentru coji l-am luat din Jumbo la un pret derizoriu (gen maxim doua la 5 lei), pentru ca din orice alta sursa gaseam numai cu 150-200% mai scump.

Main image by Freepik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post