Stiati ca puteti face negresa la Tefal One Pot? Si nu ca negresa; negresa tata, d-aia densa, de abia poti manca o bucata de consistenta ce este. Doar ca sa stiti, el a reusit sa manance 3. Eu n-am putut una. Reteta e una super simpla, iar rezultatul… Sa zicem ca-mi pare rau ca nu puteti gusta poze.
Reteta de negresa la Tefal One Pot
In mai bine de un an de cand am oala, am incercat multe retete la Tefal One Pot: pilaf, tocanita, ciorbe de toate soiurile, dar parca niciuna nu a fost asa de aclamata ca cea de negresa. Curand planuiesc sa incerc o coliva, o reteta de paine si una de mamaliga, toate la TOP, toate 3 la cererea publicului.
As zice ca reteta asta de negresa pentru Tefal One Pot nu e cu mult diferita de o negresa obisnuita. Adica daca n-ai TOP, iese la fel de bine si la cuptor.
Prepararea negresei la TOP
- Pe scurt, combini cacaua cu zaharul si untul, la foc mic, pana se topeste untul.
- Separi ouale si bati albusurile spuma cu zeama de lamaie cu mixerul pana se tin bine de tel.
- Lasi apoi compozitia sa se raceasca vreo 10 minute, apoi incorporezi galbenusurile, faina, praful de copt si mirodeniile.
- Incorporezi si albusurule batute spuma cu o spatula sau cu un tel, cu miscari de sus in jos.
- Torni compozitia obtinuta in oala de la TOP cu o foaie de copt pe fund.
- Dai negresa la Tefal One Pot pe functia de bake pentru 40 de minute, apoi pentru inca 15-20 de minute, tot pe aceeasi functie (cele 40 de minute din program nu sunt suficiente).
Intre capac si oala e musai sa asezi un prosop de bucatarie curat, care sa absoarba aburul rezultat. Nu e necesar sa inchizi (rotesti) capacul.
Spre deosebire de painea facuta la oala, negresa la Tefal One Pot nu trebguie intoarsa pentru o coacere uniforma.
Odata coapta, rastorni prajitura pe un platou si torni peste ea glazura.
De decorat, am decorat-o cu frisca batuta cu putina glazura de ciocolata ramasa din ce am turnat peste negresa.
Ingrediente negresa la Tefal One Pot
- 5 linguri cacao neagra
- 1 cana lapte
- 1 cana zahar
- 1 cana faina
- 200 g (un pachet) unt
- 4 oua
- 1 pliculet praf de copt
- 1 lingurita zeama lamaie
- esenta vanilie
- esenta migdale
- esenta rom
- coaja de portocala
- un praf sare
Ingrediente pentru glazura
- 1/2 cana zahar
- 1/2 cana lapte
- 3 linguri cacao
Odata coapta, rastorni negresa pe un platou si torni peste ea glazura.
De decorat, am decorat-o cu frisca batuta cu putina glazura de ciocolata ramasa din ce am turnat peste negresa.